Metallimusiikki.net

Amoral: "Reptile Ride".

 • Julkaistiin keskiviikkona 28.03.2007.
 • Luettu 2066 kertaa
 • Bändit:

Amoral-bändin jäsenet istuvat lavasteiden päällä. Miehiä on kuvassa yhtenä rykelmänä viisi kappaletta, joista jokaisella yllään mustat tai tummat vaatteet. Miehillä pitkät hiukset. Taustalla seinäkangas, jota on valunut myös lattialle.Kotimainen Amoral on saanut valmiiksi kolmannen albuminsa, joka kantaa nimeä “Reptile Ride”, äänitystyöt hämeenlinnalaisessa Sound Supreme Studioilla. Bändi äänitti uuden pitkäsoittonsa Janne Saksan kanssa, joka tuotti, äänitti ja miksasi levyn SSS:n tiloissa. Amoral aikoo julkaista kyseisen albumin Spikefarm Recordsin kautta 15. päivä elokuussa.

“Reptile Ride” -albumin kappaleet:

 1. Leave Your Dead Behind
 2. Nervasion
 3. Hang Me High
 4. Mute
 5. Few and Far Between
 6. Snake Skin Saddle
 7. D-Drop Bop
 8. Apocalyptic Sci-Fi Fun
 9. Pusher

Albumin avausraita, “Leave Your Dead Behind”, tullaan julkaisemaan kesällä Internet-singlenä. Myös musiikkivideo samaisesta kappaleesta on suunnitteilla.

Levyn Japanin-painoksen bonuskappaleeksi ja Internet-singlen kappaleeksi on valittu ruotsalaisen pop-yhtye Pandoran kappaleesta “The Naked Sun” tehty amoralmainen versio.

Sen jälkeen kun bändi keikkaili vuosien 2005 puolella Finntrollin, ja viime vuonna Dark Funeralin kanssa,
bändi on jälleen suunnittelemassa uutta kiertuetta. “Lämmityskeikkoja” on varattu kesäksi, mutta itse kiertäminen on tarkoitus aloittaa vasta ensi syksynä — levyn julkaisun jälkeen. Bändihän on keikkaillut uransa aikana Suomen lisäksi mm. Venäjällä, Japanissa ja Italiassa.

Amoral on:

 • Niko Kalliojärvi (laulu)
 • Ben Varon (kitara)
 • Silver Ots (kitara)
 • Erkki Silvennoinen (basso)
 • Juhana Karlsson (rummut)

Bändi perustettiin Varonin, Karlssonin, Otsin ja Matti Pitkäsen toimesta vuonna 2000. Pitkänen toimi bändin ensimmäisenä laulajana — mies korvattiin alunperin väliaikaisella vokalistina, josta kuitenkin tuli yhtyeen vakituinen jäsen. Amoralin alkuaikojen kokoonpanoon kuului myös Ville Sorvali (basso), joka soittaa Moonsorrow-nimisessä bändissä. Ennen kuin Sorvali oli liittynyt yhtyeen riveihin, basistin palli oli vapaana jonkin aikaa. Ensimmäisillä demoilla kuultavat bassoraidat on soittanut bändin kitaristi, Ots. Amoral julkaisi uransa alussa kaksi demoa, jotka ovat “Desolation” sekä “Other Flesh”. Bändi teki myös jonkin verran keikkoja pienelle yleisölle ennen kuin pääsi julkaisemaan ensimmäisen pitkäsoittonsa.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.