Metallimusiikki.net

1349: "Demonoir".

  • Julkaistiin keskiviikkona 24.02.2010.
  • Luettu 1448 kertaa
  • Bändit:

Synkkä Paul Harriesin 1349:stä ottama promovalokuva Kerrang!-lehteä varten. Kuvassa lauma pitkälettejä seisomassa tuliringin sisällä keskellä mustuutta. Kuvan jäsenillä corpsepaintit kasvoilla.Kuva: Paul Harries

Black metal -bändi 1349 aikoo julkaista Indie Recordingsin kautta täällä Euroopan alueella ja Prosthetic Recordsin voimin Pohjois-Amerikassa uuden albumin huhtikuun lopulla. Norjalaisnelikon uusin albumilevy on nimeltään “Demonoir”. Se on järjestyksessä viides täyspitkä äänite, seuraaja viime vuoden “Revelations of The Black Flame” -kiekolle. Äänitettä myydään yleisölle 1349:n epäilemättä synkimmäksi, brutaaleimmaksi ja pahaenteisimmäksi luomukseksi. “Demonoir” ilmestyy Euroopassa maanantaina 26. huhtikuuta ja Pohjois-Amerikassa päivää myöhemmin. Se tullaan julkaisemaan kolmena eri versiona. Standardipainos sisältää yhden CD:n. Erikoiseversio on varustettu omalla graafisella ilmeellään ja bonus-CD:llä, jossa kuullaan lukuisia covereita. Kolmas versio on 12”:n ja 180 gramman tuplavinyyli, joka sekin sisältää covereita bonuksena. Levyn soittolistaa eikä sen kansitaidetta ole vielä tiedossa.

Yhtye lähtee Yhdysvaltoihin keikkailemaan huhtikuussa hieman ennen “Demonoir”-levyn ilmestymistä. 1349 tukee kiertueella Cannibal Corpsea. Ainakin toukokuuhun asti ulottuvalla reissulla esiintyy myös Skeletonwitch sekä Lecherous Nocturne. Tammikuussa 1349 uutisoi aikovansa soitella myöhemmin laajemman kiertueen ja tehdä myös festivaaliesiintymisiä. Ryhmä on jo varmistanut ottavansa osaa Saksan Wackenissa vietettävään Wacken Open Airiin sekä sitä seuraavaan Summer Breeze -ulkoilmatapahtumaan. Lauantaina toukokuun 15. päivä 1349 survoo tiensä Tampereen Pakkahuoneelle. Pakkahuoneen keikka on osa Masters Of Metal 2010 -tapahtumaa, johon osallistuu lukuisia kotimaisiakin yhtyeitä, kuten Shade Empire sekä Norther. Tapahtumaan ei ole ikärajaa. 32 euron ennakkolippuja myydään Tiketin välityksellä. Ovelta ostetut piletit on hinnoiteltu 35 € arvoisiksi.

1349 on:

  • Ravn (laulu)
  • Archaon (kitara)
  • Seidemann (basso)
  • Frost (rummut)

Vuodesta 2003 lähtien omaa musiikkia julkaissut 1349 perustettiin alunperin Alvheim-nimisen yhtyeen tilalle vuonna 1997. Sen debyyttialbumi “Liberation” ilmestyi 2003. Tuorein albumi on edellisen vuoden puolella Candlelight Recordsin tuella tuotu “Revelations of The Black Flame”.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.