Metallimusiikki.net

Aeon erotti rumpalin, ehkä.

 • Julkaistiin perjantaina 12.10.2007.
 • Luettu 1758 kertaa
 • Bändit: ,

Viisihenkisen Aeonin joukot seisovat rivissä mustaa taustaa vasten pukeutuneina hyvin tummiin vaatteisiin. Miehillä mustat nahkatakit, joiden alla mustaa paitaa ja vaatetusta. Heistä jokaisella päässä pitkä heviletti.Perustettu vuonna 1999

Ruotsalainen Aeon uutisoi nettisivujensa kautta, että uuden “Rise to Dominate” -nimisen albumin biisien kirjoittaminen, äänittäminen ja muut sen valmistamiseen liittyvät yksityiskohdat sovittiin jo hyvissä ajoin. Kiekko julkaistiin Metal Blade Recorsin toimesta syyskuun alussa. Sen jälkeen ryhmän piti lähteä levy-yhtiönsä 25-vuotisen olemassaolon kunniaksi järjestetylle kiertueelle. Albumi ilmestyi USA:ssa 4. syyskuuta ja kiertueen piti alkaa kahta päivää myöhemmin. Tässä välissä ongelmat alkoivat. Yhtyeen rumpali Nils Fjellström kuuluu nimittäin ruotsalaisen satanic black metal -bändi Dark Funeralin remmiin. Rumpali joutui jättämään Aeonin kanssa kaavaillut keikkailut sivummalle, sillä DF:n kutsu oli vastustamaton. Tämä tuohdutti Aeonin joukot, sillä sillä olisi ollut nyt erinomainen mahdollisuus tehdä itseään tunnetuksi — bändi olisi päässyt keikkailemaan yhdessä Cannibal Corpsen kanssa. Fjellströmin päätös jättää Aeon pulaan ja tarjota rumputulta vain Dark Funeralille johti tilanteeseen, jossa Nils jouduttiin erottamaan.

Nils-rumpali oli kuitenkin kertonut yhtyeelle pari päivää ennen kiertueen alkamista, ettei hän voi “elää” sen seikan kanssa jos joku toinen hoitaa rumpaloinnin Aeonissa. Hänellä oli bändin mukaan suuret suunnitelmat siitä miten mies pystyisi sumplimaan sekä Dark Funeralin että Aeonin aikataulut.

Viisi mustiin vaatteisiin pukeutunutta ja vakavailmeisestä Aeon-bändin miestä seisoo rivissä holvikaaren alla. Kyseessä on ulkoilmassa suuren betonisen holvikaarimaisen suuaukon edestä otettu kuva.

Aeon on saanut kesän ja alkusyksyn aikana runsaasti pyyntöjä promoottoreilta, joissa yhtyettä toivotaan keikkailemaan. Osa näistä keikkatarjouksista meni ristiin Dark Funeralin konserttien kanssa. Tässä on ongelman ydin. Bändi oli useaan otteeseen yrittänyt saada Nilsiä puhelimitse ja sähköpostitse kiinni viikkojen ajan, mutta mitään vastausta ei ole tullut. Nyt parin viikon yhteydenpito-ongelmien jälkeen Aeonin joukot lähettivät Fjellströmille sähköpostiviestin, jossa hänelle kerrottiin ettei tällainen peli vetele. Aeon on ryhmän muille jäsenille prioriteetiltaan tärkein, joten heitä hieman nyppii Nilsin suhtautuminen tilanteeseen. Jos hän ei edes vaivaudu vastaamaan yhteydenottopyyntöihin, jotta he voisivat yhdessä yrittää sovittaa Dark Funeralin ja Aeonin konsertit parhaimmalla mahdollisella tavalla, niin rumpalin vaihtaminen on fiksuin ratkaisu. Bändi kertoo nettisivuillaan, ettei Nilsistä ole ole bändille mitään hyötyä. Rumpali saa bändin näyttämään amatöörimaiselta. Ryhmän muut jäsenet eivät halua Aeonin olevan minkäänlainen sivuprojekti, jonka kanssa voi puuhastella silloin kun ei ole parempaakaan tekemistä. Orkesterin kokoonpano teki nyt Nilsille selväksi, etteivät he halua enää odotella sitä milloin herra Nils Fjellströmille sattuu sopimaan puhelimeen / sähköpostiin vastaaminen.

Bändi kertoo nettisivuillaan etsivänsä uutta rumpalia. Kiinnostuneita tahoja pyydetään ottamaan yhteyttä Aeoniin lähettämällä sähköpostia yhtyeen nettisivuilla ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Hakemuksen mukaan tulisi liittää joko videoleike tai mp3-biisi, jossa rumpalikokelas esittelee taitojaan. Hakemuksesta pitäisi löytyä lisäksi perustiedot hakijasta (ikä, sukupuoli, soittotaidot jne.) sekä valokuva.

Yhtyeen uusin albumi, “Rise to Dominate”, on seuraaja bändin vuonna 2005 luomalle “Bleeding the False” -albumille. Uusi opus äänitettiin Empire Studion tiloissa ja se sisältää tusinan verran biisejä. Musiikillisesti ryhmä kertoo kappaleiden noudattavan teknistä death metallia. Kiekko miksattiin ja masteroitiin Dan Swanön toimesta Unisound Studioiden suunnalla.

“Rise to Dominate” -albumin kappaleet:

 1. Helel Ben-Shachar
 2. Spreading Their Disease
 3. Living Sin
 4. Hate Them
 5. You Pray To Nothing
 6. Caressed By The Holy Man
 7. House Of Greed
 8. Godless
 9. When The War Comes
 10. There Will Be No Heaven For Me
 11. Luke 4:5-7
 12. No One Escapes Us

Cannibal Corpse -ryhmän basisti Alex Webster on hiljattain lausunut Aeonin muusikoiden edustavan parhaimmistoa death metallin saralla. Se ei kuitenkaan tee bändistä hämmästyttävää, vaan bändin biisit tekevät. Websterin mukaan on harvinaista löytää dm-ryhmä, joka luo samalla murskaavan brutaalia ja samalla tarttuvan koukuttavaa musiikkia.

Aeon on:

 • Daniel Dlimi (kitara)
 • Max Carlberg (basso)
 • Tommy Dahlström (laulu)
 • Zeb Nilsson (kitara)
 • Nils Fjellström (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.