Metallimusiikki.net

Agnes Pihlavan "Redemption"-albumin arvostelu!

Agnes Pihlavan albumin "Redemption" etukannessa valokuva mustahiuksisesta ja mustiin pukeutuneesta Pihlavasta, joka seisoo vihertävän meren rannalla nilkkoihin asti vedessä. Naisen päällä ja kuvan keskellä valkoisella värillä lukee artistin nimi ja sen alJulkaistiin 21.12.2009

Alunperin Puolasta kotoisin oleva Agnieszka “Agnes” Pihlava nousi Suomessa tietoisuuteen tultuaan Idols-kisan neljänneksi vuonna 2005! Karsinnoissa hän esitti Sonata Arctican “Tallulah”-biisin. Syyskuussa 2006 Pihlava julkaisi esikoisalbuminsa “When the night falls”, jolle olivat biisejä tehneet mm. Tomi “Mr. Lordi” Putaansuu, Europen Joey Tempest ja Sonata Arctican Tony Kakko. Eli kovia tekijöitä. Lokakuussa 2009 Pihlava solmi levytyssopimuksen japanilaisen yhtiön kanssa, jonka mukaan laulajalta tullaan julkaisemaan Japanissa ainakin neljä albumia. Loppuvuodesta 2009 Agnes Pihlava julkaisi toisen pitkäsoittonsa, levyn “Redemption”. Käydäänpä läpi ja katsotaan mitä lätty pitää sisällään!

Levyn aloittava “Own Two Feet” on vauhdikas menopala, ja olisikin mainio singlelohkaisu. Agneksella on hyvin vahva ääni, ja voimakas alarekisteri, sekä rockmaista käheyttä äänessään. Myös levyn soittopuoli kulkee mainiosti ja saundit ovat kelpo tasoa, kitarasooloja myöten. Positiivista on myös, että laulu ei missään vaiheessa uppoudu taustoihin.

Kakkosbiisi “For your redemption” kulkee vielä aloitusbiisin jäljillä varsin hienosti, mutta esimerkiksi “Dont fall in love” on jo mielestäni liian pehmoa melodiahymistelyä, kuten myös seuraava biisi “Was it enough”! Ehkä ne ovat liian “kasaria” arvostelijan makuun? Tämä levy on ensitutustumiseni Agneksen musiikkiin, joten en osaa sanoa eroaako levy radikaalisti edeltäjästään.

Levyltä pullahtaa esille eduksensa myös herkkä ja kaunis kappale “In my dreams”, joka kasvaa mukavasti koruttomasta alusta täyteen mittaansa. Sen jälkeen “You believe her” -biisin kohdalla alkaa tuntua nopeiden biisien ikävä samankaltaisuus. Tosin biisit kyllä kulkevat mukavasti, mutta enemmän omaperäisyyttä sovituksissa ei olisi pahitteeksi. “Seventeen”-biisi ansaitsee myös plussapisteen osakseen, eikä sitä kannata hypätä yli.

“Footsteps”-biisissä viljellään jollain tapaa jännittäviä vivahteita! Timo Kotipelto on kantanut kortensa kekoon, ja tehnyt levylle “This moment” -nimisen kappaleen, joka tekijästään huolimatta jää aika keskinkertaiseksi tekeleeksi. Ancaran muusikoiden kanssa tehty “Tears with a smile”, joka löytyy myös Ancaran uusimmalta levyltä, on balladi ja sellaisenaan aivan hieno tekele. Päättää ehdottoman kauniisti levyn!

“Redemption”-albumin kappaleet:

 1. Own two feet
 2. For your redemption
 3. Dont fall in love
 4. Wasnt it enough
 5. Maybe i was wrong (Our sweet placebo)
 6. In my dreams
 7. You believe her
 8. Seventeen
 9. Ready to fall
 10. Footsteps
 11. This moment
 12. Tears with a smile

Biisit ovat hyvin melodisia. Mielestäni Agneksen laulu onkin enemmän kotonaan nopeissa biiseissä, eikä hän mikään balladilaulaja olekaan. Tästä voisi lopuksi todeta, että naislaulajalla ladattua metallia ei ole koskaan liikaa. Kallistunkin pitämään levyä hienona tekeleenä, huolimatta biisimateriaalin ajoittaisesta samankaltaisuudesta. Menestystä Agnekselle!

Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 4/5. Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.