Metallimusiikki.net

Alice Cooper: "Along Came A Spider".

 • Julkaistiin keskiviikkona 11.06.2008.
 • Luettu 1199 kertaa
 • Bändit:

Viiden vuosikymmenen ajan musiikkipuolen raskaammalla linjalla värssyjään veisannut Alice Cooper luonnehtii uransa 25. pitkäsoittoa synkäksi ja pahaenteiseksi albumiksi synkille ja pahaenteisille ajoille. Levy on konseptialbumi, joka kertoo Spider-nimisestä sarjamurhaajasta, jota Alice kuvailee araknofobiasta kärsiväksi psykopaatiksi kappaleessa "Catch Me If You Can". Alice Cooperin "Along Came A Spider" on ilmestymässä 29. heinäkuuta SPV Recordsin kautta Pohjois-Amerikassa ja päivää aikaisemmin täällä Euroopassa. Kiekon tuotantohommissa Cooperia avustivat Danny Saber ja Greg Hampton. Levyä hehkutetaan teatraaliseksi — sellaiseksi, joka samanaikaisesti kietoo kuulijansa vanhan tutun Alice Cooperin tyyliin ja miehen nykypäivänä tarjoamaan räimeeseen. Levy on sekoitus "Brutal Planet" -kiekkoa ja "Billion Dollar Babies" -levyä. Albumilla kuullaan muusikkoina Alice Cooperin keikkakokoonpanon jäseniä, kuten rumpali Eric Singeriä, basisti Chuck Garricia ja kitaristeja Keri Kelli sekä Jason Hook. Taustalaulut toteutti Bernard Fowler.

Levyn tuottajavaljakkoon lukeutuvat Saber ja Hampton kirjoittivat yhdessä Alicen kanssa useita "Along Came A Spider" -kiekon kappaleita. Osa biiseistä syntyi yhteistyönä Alicen keikkajäsenten kanssa. Danny Saber on tullut parhaiten tutuksi toimistaan tuottajana ja jäsenenä sellaisessa bändissä kuin Black Grape, mutta mies on tehnyt keikkahommia myös mm. The Rolling Stonesille, Ozzy Osbournelle ja David Bowielle.

"Along Came A Spider" -albumin kappaleet:

 1. Prologue/I Know Where You Live
 2. Vengeance Is Mine
 3. Wake The Dead
 4. Catch Me If You Can
 5. (In Touch With) Your Feminine Side
 6. Wrapped In Silk
 7. Killed By Love
 8. I’m Hungry
 9. The One That Got Away
 10. Salvation
 11. I Am The Spider/Epilogue

Alice Cooperin uusi albumi kertoo tarinaa sarjamurhaaja Spideristä, jonka turmioksi saattaa koitua viimeinen uhreista, johon Spider rakastuu. Lemmentunteet saattavat koitua Spiderin lopuksi.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.