Metallimusiikki.net

Amberian Dawn: "End of Eden".

 • Julkaistiin tiistaina 24.08.2010.
 • Luettu 1502 kertaa
 • Bändit:

Amberian Dawnin logo kuvan alaosassa valkoisella värillä. Kuvaa hallitsee koristeellinen maalaus tai piirros mustasta käärmeestä, joka luikertelee elottoman puun oksilla.Julkaistaan 20.10.2010

Kotimainen Amberian Dawn paljasti joitakin tunteja sitten julkaisevansa “End of Eden” -albumiltaan uudeksi singleksi kappaleen “Arctica”. Singlen nimeämisen ohessa metallibändi paljasti myös albumin kansitaiteen. Albumi ilmestyy Spinefarm Recordsin tuella 20. lokakuuta. Levy laitetaan ennakkotilattavaksi Levykauppa X:ään ja digisinglen puolestaan ensi viikon puolella iTunesista ostettavaksi. Naislaulajalla toimiva metallibändi kertoi aikaisemmin käyttävänsä uutukaisellaan vierailevana kosketinsoittajana Jens Johanssonia, oopperalaulaja Markus Niemistä ja vokalisti Peter James Goodmania. Jens Johansson on tehnyt nimeään tunnetuksi soittamalla mm. Stratovariuksen kanssa. Viiden minuutin pituisen “Arctica”-singlen voi käydä kuuntelemassa yhtyeen MySpace-sivuilla.

Amberian Dawnin tiimi uutisoi heinäkuussa solmimastaan yhteistyösopimuksesta Spinefarm Recordsin ja Universal Music Groupin kanssa. Yhteistyökuviot mahdollistavat albumin julkaisemisen lokakuussa. Yhtyeen mukaan uutukainen on edeltäjiään raskaampi, suurempi ja monimuotoisempi.

“End Of Eden” -albumin kappaleet:

 1. Talisman
 2. Come Now Follow
 3. Arctica
 4. Ghostly Echoes
 5. Sampo
 6. Blackbird
 7. Field Of Serpents
 8. City Of Corruption
 9. Virvatulen Laulu
 10. War In Heaven

Maaliskuussa ryhmä solmi maailmanlaajuisen managerointisopimuksen saksalaisen Twisted Talent Concertsin kanssa. Sama firma organisoi keikka-asioita ja muita saman alan asioita myös Acceptille Stratovariukselle ja Ensiferumille.

Amberian Dawn on:

 • Heidi Parviainen (laulu)
 • Tuomas Seppälä (kosketinsoittimet ja kitara)
 • Kasperi Heikkinen (kitara)
 • Emil Pohjalainen (kitara)
 • Tommi Kuri (basso)
 • Joonas Pykälä-Aho (rummut)

Yhtye on toiminut vuoden 2006 kesästä asti, jolloin Tuomas Seppälä ja Tommi Kuri päättivät perustaa Virtuocity-yhtyeensä tilalle uuden bändin. Kaksikko värväsi edellisen yhtyeensä rumpalin Heikki Saaren, kosketinsoittaja Tom Sagarin ja kitaristi Sampo Seppälän uuteen ryhmään. Lopuksi bändin vokalistiksi liittyi sopraano Heidi Parviainen. Parviainen on toimintansa lopettaneen Iconofearin entinen kosketinsoittaja ja laulaja.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.