Metallimusiikki.net

Amberian Dawn: "River of Tuoni".

 • Julkaistiin sunnuntaina 30.12.2007.
 • Luettu 1831 kertaa
 • Bändit:

Amberian Dawn -yhtyeen kokoonpano poseeraa tummansinistä taustaa vasten. Kuvassa viisi mustiin pukeutunutta miestä, joista lähes jokaisella pitkät hiukset, sekä yksi pitkään vaaleansiniseen takkiin pukeutunut mustahiuksinen nainen.Esikoisalbumi tammikuussa

Suomalainen ja naisvetoinen metalli-iskuryhmä Amberian Dawn tiedottaa kotisivujensa välityksellä aikovansa tuoda esiin debyyttialbuminsa 30. tammikuuta 2008 Suomen Musiikin julkaisemana. Kiekko on nimeltään “River of Tuoni”. Kiekon voi ennakkotilata RecordsshopX:n kautta. Ennakkotilatut albumit toimitetaan ennen kuin levyt rantautuvat musiikkikauppoihin.

Bändi uutisoi muutamia päiviä sitten saaneensa allekirjoitettua levytyssopimuksen KHY Suomen Musiikin kanssa, jota yhtye luonnehtii moderniksi ja taitavaksi levy-yhtiöksi. Se on perustettu vuonna 2005. Levy-yhtiön bändikohortteihin kuuluu metalliyhtyeiden lisäksi myös folk-vaikutteisia laulaja-biisinterkijöitä, rokkareita ja pop-, elektro- ja reggae-esiintyjiä. AD hehkuttaa Suomen Musiikin toimitusjohtajana ja perustajana tunnetun Kari Hynnisen olevan todellinen asiantuntija musiikkibisneksessä.

Bändi kertoo levy-yhtiönsä luonnehtivan yhtyeen musiikkia fantasiametalliksi, mutta ryhmän jäsenet itse eivät halua lokeroida tyyliään. Ryhmä huomauttaa, että sen biisien sanoituksissa on fantasia-aiheita, mutta melodiat ja rytmit ovat avaintekijöitä.

“River of Tuoni” -albumin kappaleet:

 1. River Of Tuoni
 2. Wings Are My Eyes
 3. Lullaby
 4. Valkyries
 5. Fate Of Maiden
 6. My Only Star
 7. Curse
 8. Passing Bells
 9. Sunrise
 10. Evil Inside Me

Amberian Dawn esiintyy:

 • 17.1.2008: Semifinal (Helsinki, lippu 6.5 €)
 • 16.2.2008: Finnish Metal Expo (Helsinki, lippu 24 €)

Amberian Dawn on:

 • Heidi Parviainen (laulu)
 • Tuomas Seppälä (kitara ja kosketinsoittimet)
 • Kasperi Heikkinen (rytmikitara)
 • Tommi Kuri (basso)
 • Tom Sagar (kosketinsoittimet)
 • Joonas Pykälä-Aho (rummut)

Yhtyeen jäsenille on kertynyt vuosien ajalta kokemuksia bänditoiminnasta, sillä AD:n kosketinsoittaja, rumpali, laulaja sekä basisti ovat aiemmin soitelleet yhdessä Virtuocity-nimisessä rytmiryhmässä. Kun viimeksi mainittu bändiviritelmä purkautui, päättivät miehet aloittaa uuden tilalle. Kitaristi-kosketinsoittaja Tuomaksen säveltämiä biisejä ryhdyttiin treenaamaan. Tämän jälkeen kitaristiksi värvättiin Sampo Seppälä ja sitten kosketinsoittajaksi Tom Sagar. Yhtyeen nimeksi valittiin Atheme One. Miehistössä tapahtui kuitenkin pian muutoksia kun Northerin kutsu kuului rumpali Heikki Saaren korviin — mies erosi ja hänet korvattiin Joonas Pykälä-Aholla. Pykälä-Aho vaikuttaa myös Thaurododin sekä Lathspellin joukoissa.

Bändi kertoo nettisivuillaan aloittaneensa klassisesti treenatun naislaulajan etsimisen. Tämä tapahtui kesällä -06. Tuomas oli jo ehtinyt säveltää tusinoittain uusia biisejä, jotka eivät kuitenkaan sopineet passelisti Atheme Onen vokalisti Peter James Goodmanin huulille. Muutamia viikkoja etsittyään miehet löysivät sopraani Heidi Parviaisen, jonka kanssa tehty demosessio osoitti naisen sopivan joukon jatkoksi vallan mainiosti. Parviaisen myötä yhtye vaihtoi nimeäänkin. Amberian Dawn syntyi.

Uusi kokoonpano ei kestänyt pitkään kun kitaristi Sampo Seppälä päätti poistua miesvahvuudesta vedoten henkilökohtaisiin syihin. Hänet korvattiin pian Guardians of Mankindin, Mergin Flaren ja Iconofearin suunnalta tutulla Kasperi Heikkilällä. Myös Heidi Parviainen vaikutti Iconofearissa.

Bändin ensimmäinen studiosessio tapahtui syksyllä 2006, jolloin bändi äänitti pari biisiä hyvinkääläisen Rockstar Productions -studion syövereissä.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.