Metallimusiikki.net

Amberian Dawnin albumilla oopperalaulua.

  • Julkaistiin lauantaina 27.02.2010.
  • Luettu 1143 kertaa
  • Bändit:

Valokuva lumihangessa seisovasta Amberian Dawn -yhtyeestä, johon kuuluu lauma mustiin pukeutuneita miehiä ja mustakaapuinen nainen, joka seisoo oikeassa laidassa. Kuvan taustalla näkyy hämyistä metsää, sinistä taivasta ja utua maassa.Kuva vuodelta 2009

Kotimainen melodista metallia takova Amberian Dawn tiedottaa käyttävänsä seuraavalla studiolevyllään baritonilaulaja Markus Niemistä. Musiikin maisteri aikoo vierailla klassisen musiikin kappaleessa, valssissa, jossa hän laulaa yhdessä Amberian Dawnin oman Heidi Parviaisen kanssa. Hyvinkäällä marraskuusta asti nauhoitetulla albumilla kuullaan siis metallisen musiikin lisäksi täysin klassista jälkeä. Amberian Dawn kertoo pitävänsä erilaisten musiikkityylien kanssa tehtävistä kokeiluista. Luvassa on toistaiseksi omalaatuisin kokeilu. Markus Nieminen on aikaisemmin toiminut Wienin Valtionoopperan solistikunnassa. Baritoni on laulanut myös Hampurin valtionoopperassa ja Dresdenin Semperoperassa. Bändi ei ole vielä kertonut mikä on nyt valmistettavan studioteoksen nimi. Sen julkaisuhetkeäkään ei ole vielä kerrottu.

Amberian Dawnin joukot ryhtyivät marraskuussa 2009 työstämään seuraavaa studiolevyään. Kolmannen albumin kappaleet on jo sävelletty valmiiksi. Niiden sanoittaminen käynnistyi marraskuussa. Uuden albumin nauhoitustyöt käynnistyivät 23.11., kun rumpali Joonas Pykälä-Aho ryhtyi nakuttamaan talteen ensimmäisiä ääniraitoja. Amberian Dawnin mukaan uusi albumi tulee olemaan monipuolisempi, nopeampi ja synkempi kuin edelliset pitkäsoitot.

Yhtye soitti Euroopan-kiertueen Epican tukena viime vuonna. Kiertuekokoonpanoon kuului myös progressiivista ja sinfonista tilutusta tarjoava Sons Of Seasons. Amberian Dawn soitti edellisen keikkaputkensa varrella ahkerasti tutoantoa uransa järjestyksessä toiselta albumilta, siis kesäkuun lopussa ilmestyneeltä “The Clouds of Northland Thunder” -kiekolta. Sen julkaisi Ascendance Records. Bändiä Suomessa edustaa Suomen Musiikki.

Amberian Dawn on:

  • Heidi Parviainen (laulu)
  • Tuomas Seppälä (kosketinsoittimet ja kitara)
  • Kasperi Heikkinen (kitara)
  • Emil Pohjalainen (kitara)
  • Tommi Kuri (basso)
  • Joonas Pykälä-Aho (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.