Metallimusiikki.net

Ancaran "Chasing Shadows" -levyn arvostelu.

 • Levyarvostelu julkaistiin tiistaina 29.12.2009.
 • Luettu 1244 kertaa
 • Bändit:

Ancaran "Chasing Shadows" -albumin etukannessa näkyy kaikkien yhtyeen viiden jäsenen kasvot kapeissa kuvasuikaleissa, jotka ovat verenpunaista taustaa vasten. Kuvan yläosassa valkoisella värillä lukee Ancaran nimi ja alaosassa kaunokirjoituksella ja valkoJulkaistiin 21.10.2009

Pääkaupunkiseudun sisältä ponnistava, jo 1996 perustettu ja 2006 debyyttinsä julkaissut, Ancara on pullauttanut ulos kolmannen studiopitkäsoittonsa. Pannaanpa levy pyörimään ja kuunnellaan millaista jälkeä on tullut! Ancaran koplalta on Metallimusiikki.netissä arvosteltu jo aikaisemmin tältä levyltä lohkaistu single “Tears With a Smile”. Kyseisestä singleviisusta kuvattiin hiljattain myös 4,5 minuutin pituinen musiikkivideo, joka laskettiin yleisön katseltavaksi lokakuun lopussa. Tuusula-Järvenpää-Helsinki-akselilta kotoisin oleva viisikko julkaisi uuden albumin Euroopan-version 21. lokakuuta. Kiekko on seuraaja alunperin vuonna 2007 julkaistulle “Beyond the Dark” -levylle.

“Chasing Shadows” -albumin kappaleet:

 1. We Paint December
  Tarttuva kertosäe. Tanakat kitarat ja yleissointi jotenkin rosoinen. Akustinen kitara tosin jotenkin puurouttaa sointia. Laulu kuulostaa mukavalta ja vahvalta.
 2. Far From Grace
  Tällä biisillä albumi vasta pääsee käyntiin. Kappale kuuluu levyn helmibiiseihin, ja aiemmin kehuttu laulu pääsee mukavasti irralleen muusta soundimatosta.
 3. Chasing Shadows
  Nimibiisi jää lepsuksi välipalaksi, joka kuulostaa makuuni liian kepeältä popilta, joskin on huomattava että bändihän edustaakin melodista heviä, enemmän kuin varsinaista metallia! Biisissä nousevat esiin kuitenkin hienot kitarasoolot.
 4. High Hopes
  Hidas perusbiisi. Tuntuisi että yhtye olisi enemmän kotonaan nopeammissa luukutuksissa. Nämä hitaat kun tuppaavat väkisin menemään aika popahtaviksi. Tosin kitarat jälleen kerran jyräävät upeaa “Marshall-soundia”, vaikka tässä taitaakin olla käytössä Crate-vahvistimet, mikäli levyn vihkosta on uskominen.
 5. Liar
  Todella raskas jyräys! Meno parantuu heti huomattavasti, vaikka tämäkin on melko hidas biisi. Kaikissa biiseissä tuntuu olevan hyvin pop-melodiamaisia kertosäkeitä. Niin myös tässä.
 6. Lodestar
  Tuntuu, että bändi saa levyn puolivälissä parhaan vaihteen päälle. Todella hienot kitarariffittelyt tässä biisissä. Ärsyttävän 80-lukuinen kertosäe syö hieman biisin tehoa.
 7. Tears With a Smile
  Tässä biisissä vierailee vokaaleissa Agnes Pihlava, joka ei pelasta onnettoman tylsää biisiä!
 8. Not Quite Sober
  Biisi jyrähtää korviin, kuin metrinen halko. Jälleen hyvää riffittelyä ja kelvollinen melodia. Kitaristit vinguttavat kuin Iron Maidenissa konsanaan, eli loistavasti. Kaiken kaikkiaan tämä on parasta kitarointia, mitä olen kuullut vähään aikaan.
 9. Nicole
  Ehkä levyn paras biisi. Tässä ei jännitettä ja vauhtia menetetä hetkeksikään. Oiva hittibiisi, jossa kitaravalleja lienee tuplattu enemmän kuin kerran — sen verran raskaalta lopputulos kuulostaa.
 10. Wait
  Aika eleetön levyntäyte.
 11. Farewell
  Päättää levyn hitaasti ja melodisesti. Kelpo kertosäe, ei tästä oikein muuta voi sanoa.

Millaisen yhteenvedon tästä voi tehdä? Vahvat alueet bändissä ovat ehdottomasti kitarat, ja laulajan vahva ääni, jota voisi ehkä miksata enemmänkin esille. “Chasing Shadows” on loppujen lopuksi aivan OK albumiksi, jota voi suositella melodisesta rockista/heavystä pitäville. Rankasta ja nopeasta metallista diggaavien kannattaa ohittaa tämä.

Ancara on:

 • Sammy Salminen (laulu)
 • Juha Wahlsten (kitara)
 • Gary Keskinen (kitara)
 • Mika Rajala (basso)
 • Timo Rajala (rummut)
Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 3/5. Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.