Metallimusiikki.net

Anette Olzon luo soololevyä

  • Julkaistiin lauantaina 17.11.2012.
  • Luettu 1447 kertaa
  • Bändit:

Nightwishin viimeisin entinen vokalisti Anette Olzon uutisoi eilen päättäneen juuri viikkoja kestäneen työn uuden biisin parissa. Tämänkertaisen kappaleen hän sanoittaa ruotsiksi. Hän on lähettänyt osuutensa Fredrik Berghin kuunneltavaksi, jotta muusikko voisi laittaa raitaan muut instrumentit. Olzon kertoo biisien rakentamisen sujuvan heiltä nyt niin, että hän ensin äänittää lauluraidan, joka menee suoraan Garage Band -ohjelmaan. Sieltä käsin säädetään biisin tempo. Sen jälkeen hän sanoittaa kappaleen ja lisää Fredrik Berghille ohjeita kuinka kappaleen tulisi muilta osin kuulostaa. Anette Olzon on työstänyt vuodesta 2009 lähtien debyyttisooloalbumiaan. Sen tekeminen viivästyi osittain Nightwishin viimeisimmän "Imaginaerum"-albumin tekemisen ja kiertue-esiintymisten vuoksi.

Debyyttialbumin tekeminen käynnistyi vuonna 2009 ruotsalaisten tuottajien Stefan Örnin ja Johan Glössnerin kanssa. Kiekon tuottajaksi ja biisintekijäksikin oli alun perin varattu Anders Bagge. Viime vuoden huhtikuussa pitkäsoiton julkaisemisen kerrottiin siirtyvän hamaan tulevaisuuteen Nightwishista johtuvien kiireiden vuoksi. Edellisvuonna Olzon paljasti, ettei hänen soololevynsä kappaleita oltu vielä miksattu eikä viimeistelty muutenkaan. Ensimmäisiä valmistuneita biisejä ovat "Floating" ja "Invincible". Ensin mainittua hän kuvailee sirkusbiisiksi. "Invincible" puolestaan on omistettu hänen pojalleen.

Anette Olzon tulee 30. marraskuuta osallistumaan Helsingborg Arenan avajaisiin, jossa nähdään esiintymässä myös Soilworkin laulaja Björn Strid sekä kitaristi David Andersson. Avajaisten yhteydessä Olzonille avautuu mahdollisuus esittää ensimmäistä kertaa omia soololevynsä kappaleita. Helsingborg Arenan rakennustyöt käynnistyivät vuonna 2009. Tapahtumapaikka on monitoimihalli, jossa voi järjestää sisätiloissa urheilutapahtumia, konsertteja, tapaamisia ja muita tapahtumia.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.