Metallimusiikki.net

Angran kitaristi työskenteli Tarja Turuselle.

  • Julkaistiin torstaina 09.08.2007.
  • Luettu 1658 kertaa
  • Bändit: ,

Tarja Turunen istuu mustaa taustaa vasten valokuvassa, jossa hänellä yllään musta paita, valkoinen hame ja teräväkärkiset mustat kengät. Naisella pitkät tummat (tummanruskeat) hiukset.Kuva: Toni Härkönen

Kitaristi Kiko Loureiro, joka soittaa vakituisesti Angra -nimisessä power metal -yhtyeessä, uutisoi nettisivuillaan saaneensa hiljattain hoidettua pois päiväjärjestyksestä oman osuutensa entisen Nightwish-bändin sopraanolaulaja Tarja Turusen uuden sooloalbumin valmistamisessa. Mies kommentoi vierailleensa Turusen uudella “My Winter Storm” -albumilla ja kehuu Tarjan lauluääntä niin kauniiksi, ettei sitä voi verrata mihinkään muuhun. Mies sanoo ex-Nightwishin vokalistin olevan lahjakas artisti ja täydellinen diiva, jonka lauluääni on aina tehnyt syvän vaikutuksen Loureiroon. Hän kertoo olevansa erittäin ilahtunut päästessään ottamaan osaa “My Winter Storm” -sooloalbumin luomiseen.

Mies kertoo lisäksi, että kun hän sai puhelinsoiton, jossa häntä pyydettiin soittamaan muutamia akustisia kitaraosuuksia Turusen uudelle albumille, hän yllättyi iloisesti. Hän pitää kunniana päästyään osallistumaan hyvien biisien työstämiseen, joita äänitettiin huolellisesti innoituksen ja intohimon saattamana.

Kiko Loureiro osallistui albumin valmistamiseen soittamalla akustista kitaraa. Tarja pyysi häntä tuomaan levylle samansuuntaista “vibaa”, jota mies tuo Angrankin musiikkiin. Hän kertoo lopputuloksen olevan mahtava, sillä Tarjan lauluääni ja akustinen kitara sopivat mainiosti yhteen.

Kitaristi taltioi omat soitto-osuutensa Brasiliassa. Hän käytti useita erityylisiä sovituksia, jotta Tarjalla olisi mahdollisuus valita parhaat palat, mitkä käyvät yksi yhteen hänen lauluäänensä kanssa. Sen jälkeen kun Tarja oli tyytyväinen Loureiron ensimmäisiin sovituksiin ja niiden äänisävyihin, hän kävi äänittämässä niistä lopulliset versiot studiossa, jonka jälkeen ne lähetettiin Turuselle.

Tarja Turunen on itse lausunut olleen miellyttävää, että Kiko suostui soittamaan akustisesti osassa uuden albumin kappaleista. Hän on tyytyväinen yhteistyöhön hänen kanssaan, koska lopputulos on hyvin sielukas ja että mies ehti äänittämään osuutensa Angran taholta johtuvien kiireiden ohessa.

Nightwish erotti Tarja Turusen avoimen kirjeen kautta pari vuotta sitten live-esiintymisen jälkeen Helsingissä. Yhtye on sittemmin löytänyt uuden vokalistin, joka on ruotsalainen Anette Olzon. Nightwish valmistautuu tällä hetkellä julkaisemaan syyskuun puolella uuden pitkäsoittonsa, mikä tulee olemaan jatkoa orkesterin vuonna 2004 valmistamalle “Once”-albumille.

Angra on:

  • Eduardo Falaschi (laulu)
  • Kiko Loureiro (kitara)
  • Rafael Bittencourt (kitara)
  • Felipe Andreoli (basso)
  • Aquiles Priester (rummut)
  • Fábio Laguna (kosketinsoittimet)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.