Metallimusiikki.net

Areenarokin tunnetuimmat kappaleet "We Are the Champions", "The Final Countdown", ja "Thunderstruck"

  • Julkaistiin perjantaina 06.03.2020.
  • Luettu 2649 kertaa
  • Bändit: , ,

Suomen jalkapallojoukkueen kivuttua EM-kisojen B-lohkoon, nähdään Huuhkajat mittelemässä ensin Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa, ja lopuksi Belgiaa vastaan Pietarissa, mutta luultavimmin eniten kiinnostusta saa niiden välillä koettava jalkapallomatsi Suomi-Venäjä keskiviikkona 17. kesäkuuta. Sekin järjestetään Pietarissa sijaitsevassa jättistadionissa. Sen suunnitteli japanilainen arkkitehti Kisho Kurokawa. Stadionilla, joka sijaitsee lähellä metroasemaa, on katsomopaikkoja huimat 68 000 kappaletta. Areenan yleisössä tullaan päivämääränä 17.6.2020 näkemään myös tuhansittain suomalaisia silmäpareja. Jalkapallon EM-kisojen käynnistymistä odotellessa voi nostalgisoida tutustumalla musiikin historian tärkeimpiin areenabiiseihin; ruotsalaisen rokkiryhmä Europen vuonna 1986 julkaisemaan singleen ”The Final Countdown”, sekä brittiyhtye Queenin vuonna 1977 julkistamaan ”We Are the Champions” -kappaleeseen. Aivan omaa luokkaansa edustaa australialaisen hard rock -yhtye AC/DC:n aggressiivinen raita ”Thunderstruck”. Sen virallista musiikkivideo on katseltu yksin YouTubessa lähes 700 miljoonaa kertaa.

Viimeksi mainittu kappale on tunnetuimpia rock-musiikin biisejä. Erään takavuosina tehdyn tutkimuksen mukaan juuri ”We Are the Champions” on musiikin historiassa koukuttavimpia biisejä. Sitä on soitettu monissa jalkapallomatseissa areenayleisöille — virallisesti se oli vuoden 1994 FIFA World Cupin tunnuskappale. Erityisesti englantilainen jalkapalloyleisö pitää tätä Queenin biisiä omanaan.

”The Final Countdown” on puolestaan ollut levymyynnin puolesta menestystuote: se on Europe-yhtyeen tunentuin kappale. Viisuun tehty musiikkivideo kuvattiin kasariluvulla kahden konsertin yhteydessä; molemmat niistä kuvattiin Solnassa sijaitsevassa Solnahallenissa. Kyseessä ei ole sama paikka, jossa Huuhkajat tulee pelaamaan ystävällismielisen harjoitusottelun Ruotsia vastaan — se pelataan Friends Arenalla kesäkuun neljäntenä päivänä. Mainittakoon, että kotimainen Children of Bodom on aikoinaan tehnyt tästä cover-tulkinnan.

Vuonna 1990 ”The Razors Edge” -albumin tärkeimmäksi singleksi valittu ”Thunderstruck” on samalla yksi AC/DC:n kuuluisimmista kappaleista. Sille kuvattiin musiikki lontoolaisessa Brixton Academyssa elokuussa 1990. Se tunnetaan nykyisin O2 Brixton Academyna. Kolme vuosikymmentä sitten kuvattua musiikkivideota on katseltu YouTubessa, jossa se julkaistiin kahdeksan vuotta sitten, noin 700 miljoonaa kertaa. Tämä biisi on soinut lukemattomia kertoja myös etenkin amerikkalaisen jalkapallon otteluissa.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.