Metallimusiikki.net

Ava Inferi: "Onyx".

 • Julkaistiin keskiviikkona 08.12.2010.
 • Luettu 1327 kertaa
 • Bändit:

Ava Inferin "Onyx"-albumin kannessa valokuva tai piirros mustasta ihmisen siluetista meren rannalla. Valokuva on utuinen ja nuhjaantunut, väritykseltään lähes harmaasävyinen. Sen alaosassa lukee harmaalla Ava Inferi ja albumin nimi.Julkaistaan 14.2.2011

Tunnelmallista metallia luova Ava Inferi on nyt paljastanut yksityiskohtia ensi vuoden helmikuussa ilmestyvältä, levytysuransa järjestyksessä neljänneltä, studioalbumilta. Pääosin portugalilaisista, mutta yhdellä norjalaisellakin muusikolla, varustettu rytmiryhmä tituleeraa uutukaislevyään nimellä “Onyx”. Se saatetaan kauppoihin 14. helmikuuta ranskalaisen Season of Mist -levymerkin kautta. Äänite sisältää kahdeksan biisiä. Visuaalisen puolen toteutti Costin Cioreanu, jonka taiteellista näkemystä yhtyeen kitaristi Rune Eriksen kuvailee aavemaiseksi. Graafisessa aineistossa on aistittavissa salaperäistä ja pahaenteistä tunnelmaa, jonka Eriksen kokee linkittyvän hyvin albumin musiikilliseen ja sanoitukselliseen tasoon. Rune Eriksen tunnetaan metallimusiikin rintamalla parhaiten miehen menneistä kytköksistä Mayhemiin.

Ava Inferin “Onyx” ilmestyy Euroopassa 14.2. ja päivää myöhemmin Yhdysvalloissa. Albumin miksannut ja masteroinut Dan Swanö on kuvaillut Ava Inferin musiikkia dark/doom metalliksi, jota Tim Burton saattaisi tehdä. Rune Eriksenin mukaan albumin nimeksi valittiin “Onyx”, joka on tarkoittaa korukivenä käytettävää onyksia, sillä tätä kiveä on pidetty voimaa antavana taikakaluna. Eriksen runoilee onyksien haittapuoleksi sen, että vanhan kansan mukaan kiven sisällä on demoni, joka aiheuttaa painajaisia ja kyvyn nähdä tulevaisuuteen. Onyksin sisällä oleva riivajainen herää öisin ja levittää näitä vaivoja kiven välittömässä läheisyydessä oleviin henkilöihin.

“Onyx”-albumin kappaleet:

 1. Onyx
 2. The Living End
 3. A Portal
 4. ((Ghostlights))
 5. Majesty
 6. The Heathen Island
 7. By Candlelight & Mirrors
 8. Venice in Fog

Ava Inferi on:

 • Carmen Susana Simões (laulu)
 • Rune Eriksen (kitarat)
 • Jaime S. Ferreira (basso)
 • João Samora (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.