Metallimusiikki.net

Barren Earth nauhoittaa debyyttialbumiaan.

  • Julkaistiin lauantaina 18.07.2009.
  • Luettu 1312 kertaa
  • Bändit:

Lauma miehiä seisoo mustiin pukeutuneen yhdessä rivissä pensaiden edustalla tummassa ja harmaasävyisessä valokuvassa.Kuva: Tina Solda

Helsinkiläinen melodista death metallia soittava Barren Earth ilmoitti aikaisemmin tällä viikolla siirtyneensä kotikaupungissaan sijaitsevan Seawolf-studioiden tiloihin nauhoittelemaan ensimmäistä albumiaan. Albumin äänityshommat käynnistyivät jo 26.6. Jukka Varmon valvonnassa ja nyt julkaisemassaan väliaikatiedotteessa metallimiehet kokevat valtaosan nauhoitusurakasta viedyn päätökseen. Tällä hetkellä kosketinsoitinosastoa johtava Kasper Mårtenson nauhoittaa kosketinsoitinosuuksia Jive Studioilla. Myöhemmin heinäkuun aikana kappaleet tullaan nakkaamaan Ruotsiin miksattavaksi ja masteroitavaksi Dan Swanölla. Tarkempia tietoja debyyttialbumista ja sen julkaisevasta levy-yhtiöstä tullaan julkaisemaan bändin MySpace-sivuilla lähitulevaisuudessa. Osoitteessa www.myspace.com/barrenearth sijaitsevilla MySpace-sivuilla on julkaistu myös useita viime vuonna tehtyjä kappaleita.

Barren Earthin MySpace-profiilissaan julkaisemat viisut taltioitiin ja miksattiin loppukesän aikana viime vuonna Helsingin Jive Studioilla. Internetiin kuunneltavaksi asetettuja biisejä on tähän mennessä toistettu Barren Earthin MySpace-sivuilla useita tuhansia kertoja. Yhtyeellä ei ole vielä levytyssopimusta minkään tahon kanssa.

Barren Earth on:

  • Mikko Kotamäki (laulu)
  • Janne Perttilä (kitara)
  • Sami Yli-Sirniö (kitara)
  • Olli-Pekka Laine (basso)
  • Kasper Mårtenson (kosketinsoittimet)
  • Marko Tarvonen (rummut)

Metallibändi aloitti toimintansa syksyllä 2007 Helsingissä. Barren Earth kokee sekoittavansa musiikissaan elementtejä modernista ja perinteisestä death metallista, sekä 1970-luvun progressiivisesta rockista ja jopa folkista. Bändin musiikillisia vaikuttajia ovat ainakin Paradise Lost, Opeth, Pink Floyd ja Jethro Tull sekä eräät kotimaiset progemusiikin pioneerit. Barren Earthin jäsenet ovat hankkineet meriittejä musiikkirintamalla soittamalla sellaisissa bändeissä kuin Kreator, Moonsorrow, Swallow The Sun ja Mannhai.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.