Metallimusiikki.net

Battlelore Suomessa Bal-Sagothin kanssa.

Battlelore-bändin jäsenet seisovat ryhmänä nuhjuista, ruskeanväristä seinää vasten. Kuvassa seitsemän henkilöä, joista kaksi on naisia. Keskimmäisellä naisella punainen hame tai mekko, joka on tehty kiiltävästä kankaasta.Battlelore on monipäinen

Suomalainen Battlelore aikoo tehdä kaksikin keikkaa yhdessä Bal-Sagothin kanssa täällä Suomen maaperällä. Keikat soitetaan tammikuussa seuraavasti:

 • 25. tammikuuta 2008: Nosturi (Helsinki)
 • 26. tammikuuta 2008: Klubi (Turku)

Nosturin keikalla bändien kanssa esiintyy suomalainen Avathar. Liput 15 € ja niitä voi hankkia Tiketistä ja Lippupalvelusta. Ilakointi alkaa klo 21, jolloin ovet avautuvat ja tuntia myöhemmin bändit ryhtyvät tositoimiin. Brittiläisen Bal-Sagothin ja fantasiametallia mättävän Battleloren toinen keikka on Turussa, jossa esiintyy myös kotimainen Gladenfold-yhtye. Kyseisen konsertin annista voi nautiskella 15 €:n korvausta vastaan. Piletit Levykauppa Äxästä. Ovet avautuvat Turussakin kello 21 ja musiikki alkaa tuntia myöhemmin.

Bändi työstää tällä hetkellä uutta materiaalia seuraavaa albumiaan varten, joka on oleva järjestyksessä yhtyeen viides pitkäsoitto. Kiekon on tarkoitus ilmestyä alustavien suunnitelmien mukaan ensi vuoden kesällä. Tällä hetkellä yhtye arvelee uuden kiekon kuulostavan suuremmilta, eeppisemmältä ja samalla raskaammalta — eeppiset osuukset muistuttavat ajoittain “Sword’s Song” -kiekkoa ja vastaavasti raskaammat osuudet muistuttvat “Evernight”-riekaleen tyyliä. Yhtyeen vokalisti Tomi Mykkänen on melko varma siitä etteivät bändin fanit tule pettymään kuullessaan uutta materiaalia.

Ryhmä on varmistanut aikovansa esiintyä ensi vuoden keväällä Iso-Britannian Walesissa Sin City Clubissa 23.2. Paikalla myös brittibändi Siluria. Battlelore-iskuryhmä vyöryy myös Raknarök Festival -tapahtuman lavalle Saksaan. Festivaalia vietetään maaliskuussa aikavälillä 28.–29. päivä. Kyseisen tapahtuman kaartiin kuuluu myös sellaisia bändejä kuin Agalloch, Haggard, Menhir, Skyforger, Svartsot ja Sworn.

Battleloren tuorein albumi on “Evernight”. Se julkaistiin täällä Euroopassa huhtikuussa ja sitten Pohjois-Amerikassakin maaliskuun 13. päivä. Kiekko on seuraaja bändin vuonna 2005 julkaisemalle “Third Age of the Sun” -pitkäsoitolle. Uuden levyn äänitystyöt hoidettiin MusicBros Studiossa tuottaja Miitri Aaltosen seurassa, joka oli aikaisemmin työstänyt bändin kaksi ensimmäistäkin levyä. “Evernight” masteroitiin helsinkiläisen Finnvox Studioiden suunnalla.

“Evernight”-albumin kappaleet:

 1. House of Heroes
 2. Ocean’s Elysium
 3. Summon the Wolves
 4. We Are the Legions
 5. Into the New World
 6. Longing Horizon
 7. Mask of Flies
 8. The Cloak and the Dagger
 9. Beneath the Waves
 10. Doom and Oblivion (digipak-version bonuskappale)
 11. The Tale of the Downfall (digipak-version bonuskappale)

Battlelore on:

 • Kaisa Jouhki (laulu)
 • Tomi Mykkänen (laulu)
 • Jussi Rautio (kitarat)
 • Jyri Vahvanen (kitarat)
 • Timo Honkanen (basso)
 • Maria (kosketinsoittimet ja huilu)
 • Henri Vahvanen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.