Metallimusiikki.net

Before The Dawn: "Deadlight".

  • Julkaistiin maanantaina 27.11.2006.
  • Luettu 1441 kertaa
  • Bändit:

Kotimainen Before The Dawn -yhtye, jonka musiikillinen tyyli on dark metallia, astui studioon tämän kuukauden 21. päivä. Bändi on nyt siis äänittämässä uutta albumiaan, joka on järjestyksessä BTD:n neljäs. Kiekon nimeksi on ristitty “Deadlight” — julkaisuajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta sen arvioidaan tapahtuvan aikaisin ensi vuoden alussa Stay Heavy Recordsin kautta. Before The Dawn kirjoittelee kuulumisiaan studiosta studiopäiväkirjassaan. Bändin on tarkoitus leikata single-CD tulevalta albumilta ja julkaista se ensi vuoden helmikuussa, 14. päivä. “Deadsong”-niminen single sisältää kolme biisiä, joista yksi on Placebo-bändin cover-kappale.

“Deadsong”-singlen kappaleet:

  1. Deadsong
  2. Bitter End (Placebo-cover)
  3. Gehenna (vanha biisi, joka on äänitetty ja miksattu uudelleen)

Before The Dawn on:

  • Tuomas Saukkonen (laulu, kitara)
  • Juho Räihä (kitara)
  • Lars Eikind (basso, laulu)
  • Aatu Mukka (rummut)

Bändi kiersi Suomea ja Baltian maita viime syys-lokakuussa sellaisten bändien kanssa kuin Moonspell, Insomnium, Embraze ja Dawn Of Solace.

Before The Dawn -bändin viimeisin albumi on nimeltään “The Ghost”, joka on suomeksi “Aave”. Kiekko julkaistiin kesällä Locomotive Musicin kautta. Albumi äänitettiin ja miksattiin vuoden 2005 syksyn ja talven aikana Villvox-studioilla. Masterointi hoidettiin Minerva Papin toimesta Finnvoxin studioissa.

Dark metallia soittavan Before The Dawn -yhtyeen jäsenet poseeraavat mv-kuvissa. Muusikoilla on soittimet näkyvillä.

Before The Dawn -bändin historiaa:

Bändi perustettiin vuonna 1999. Se oli perustamisvaiheessa Tuomas Saukkosen oma sooloprojekti. Saukkonen teki ensimmäisen demon itse, yksin, mutta hankki seuraavaa demoa varten kaverinsa soittamaan rumpja. Before The Dawnin ensimmäinen kokoonpano muodostettiin, jotta bändi pystyisi esiintymään livenä. Bändi koki alkuvaiheessa jonkin verran vaihdoksia miehistössä, mutta saipahan kuitenkin äänitettyä studiossa MCD:n, jonka nimi on “Gehenna”. Seuraava MCD-julkaisu oli nimeltään “My Darkness”, joka sai erikoisen positiivsen vastaanoton ja poiki kelvollisen levytyssopimuksen Locomotive Musicilta. Seuraava vaihe BFT:n uralla oli aloittaa debyyttialbumin äänitystyöt. Esikoisjulkaisun nimeksi annettiin myös nimeksi “My Darkness”.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.