Metallimusiikki.net

Belphegor puolen vuoden tauolle.

  • Julkaistiin lauantaina 22.10.2011.
  • Luettu 1131 kertaa
  • Bändit:

Bändikuva Belphegorin kahdesta miesjäsenestä seisomassa mustaa taustaa vasten verellä itsensä lianneina.Helmuth Lethner vasemmalla

Itävaltalainen Belphegor ilmoitti perjantaina joutuvansa laittamaan bänditoiminnan toistaiseksi jäihin, koska bändin perustajajäsen ja keulahahmo Helmuth Lehner joutui käymään terveydentilansa parantamiseksi vakavan ja haastavan operaation. Mies operoitiin heti Etelä-Amerikan-kiertueen jälkeen pari viikkoa sitten. Sen vuoksi Belphegoria ei tulla näkemään keikkalavoilla ainakaan puoleen vuoteen. Yhtye suunnittelee aktivoituvansa ensi vuoden toukokuussa. Lisätietoja Helmuthin terveydentilasta annetaan seuraavien viikkojen aikana. Yhtye on viime kuukaudet tukenut viimeisimmän, tammikuussa 2011 ilmestyneen, "Blood Magick Necromance" -albuminsa sanoman leviämistä.

Yhtyeen vokalisti Helmuth Lehner on toiminut Belphegorin vokalistina vuodesta 1993 lähtien ja sitä edelliset kaksi vuotta bändin kitaristina. Mies on tällä hetkellä kaksipäisen bändin ainoa alkuperäinen jäsen.

Noin 40 minuutin mittainen "Blood Magick Necromance" on bändin järjestyksessä yhdeksäs kokopitkä levy. Se ilmestyi Euroopan markkinoilla tammikuussa ja helmikuun alkupuoliskolla Yhdysvalloissa. Teoksen harvinaisin painos lienee 500 kopion kokoinen postimyyntiversio, joka sisältää albumilevyn lisäksi kaulakorun ja -ketjun, ja joka on käsin numeroitu. Sitä myydään Nuclear Blast Recordsin kautta.

Belphegor on:

  • Helmuth (laulu ja kitara)
  • Serpenth (basso ja taustalaulu)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.