Metallimusiikki.net

Black Tusk 26.2.2011 Tavastialla!

  • Julkaistiin sunnuntaina 13.03.2011.
  • Luettu 1126 kertaa
  • Bändit:

Amerikkalainen, maassamme ehkä hieman tuntematon, Black Tusk saapui piristämään kevättalven ankeutta Helsingin Tavastialle. Kyseessä on kolmimiehinen kokoonpano, jonka jäsenet kuvailevat musiikkiaan “swamp metalliksi”. Genreksi mainitaan jossain myös sludge metal. Osa bändiläisistä on soittanut aikaisemmin Unpersons-nimisessä pumpussa. Black Tusk on julkaissut kaksi täyspitkää albumia, ja useita demoja, sekä muutaman EP:n. Siirrytäänpä keikkatunnelmiin.

Saapuessani talvisesta pakkassäästä klubin lämpöön Tavastia alkoi täyttyä todella verkkaisesti. Poikkeuksellisesti Black Tuskin keikka oli alkamassa jo kello 21, joka on tässä yhteydessä todella aikaisin. Jotain bändin tunnettavuudesta Suomessa kertoi se, että vielä vähän ennen keikan alkua sali ammotti tyhjyyttään. Itsea siassa en ole ikinä ollut niin tyhjällä Tavastialla! Bändiläiset näyttivät myös hoitavan itse paita- yms. oheistuotemyynnin.

Bändiläisten kivutessa mutkattomasti lavalle virittelemään viimeisiä soundien viilauksia, alkoi jostain ihmeestä saliinkin virrata kuulijoita.

Seuraavassa hetkessä rävähtikin ensimmäinen biisi käyntiin. Millaista kuultavaa se olikaan! Tavastialla on yleensä aina hyvät soundit, ja niin oli nytkin. Huomioni kiinnittyi heti todella tiukkaan ja raskaaseen yhteissoittoon. Lisäksi trio-kokoonpano takasi sen, että äänikuva ei liikoja puuroontunut, vaan biisit hyökkäsivät selkeinä kuulijan korviin. Biisit eivät olleet mitään ultranopeaa tykitystä, vaan pikemminkin keskitempoisia, ja erittäin hyvin kulkevia. Jollain lailla sointi oli kuitenkin raskainta, mitä olen pitkään aikaan kuullut. Se tuntui vakuuttavan myös muut kuulijat, jopa siinä määrin, että pientä moshpittiäkin saatiin aikaan. Lavamenoa katsellessa huomio kohdistui eritoten basisti Altoniin, joka ei montaa hetkeä jaksanut paikoillaan pysyä. Lisäksi mies oli todellinen metalliäijän ruumiillistuma, superpitkässä parrassaan, tatuoinneissaan ja kaljun kiiltäessä. Todella energistä lavamenoa.

Musiikillisesti bändi ei tarjonnut mitään huippunerokkainta biisien rakentelua, mutta mielestäni juuri se kivijalkamainen perusmetalli oli todella hyvin hanskassa. Lisäksi musiikki oli menevää biletysmetallia. Itse asiassa on sanottava, etten ole pitkään aikaan kuullut näin hyvää “tuntematonta bändiä”.

Bändiläiset jaksoivat tahkota noin kolmen vartin keikan, johon sisältyi pari encoreakin. Erittäin hieno keikka, hienolta bändiltä, ja luulen etteivät muutkaan paikalla olijat pettyneet. Show ja musiikillinen kohkaaminen paitsi saivat hien pintaan, myös veivät mehut kuulijasta. Kiitos Black Tusk!

Black Tusk on:

  • Andrew (kitara ja laulu)
  • James (rummut ja laulu)
  • Alton (basso ja laulu)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.