Metallimusiikki.net

Blasphemer erosi Mayhemista.

 • Julkaistiin keskiviikkona 23.04.2008.
 • Luettu 1675 kertaa
 • Bändit:

Mayhem-bändin jäsenet seisovat lumihangessa pakkasyönä. Etualalla Attila Csihar mustissa vaatteissa ja aurinkolasit silmillä.Blasphemer erosi lopullisesti

Norjalainen Mayhem kirjoittaa julkaisemassaan lausunnossa bändin kitaristi-biisintekijä Blasphemerin, eli Rune Eriksenin, eroavan bändistä lopullisesti. Päätös astuu voimaan heti. Muusikko selvittää eroamispäätöksensä perustuvan siihen faktaan, ettei mies koe enää hänellä olevan tulevaisuutta tässä black metal -bändissä. Hän ei halua enää osallistua ryhmän toimintaan. Mies kertoo kaavailleensa jo yli 13 vuoden ajan oman metallibändin perustamista. Hänhän on säveltänyt, tuottanut ja julkaissut useita eri albumeita, mutta nyt on tullut aika aloittaa omien albumien tuominen esiin.

Blasphemer uskoo, ettei hänen eroamispäätöksensä tule kaikille faneille suurena yllätyksenä, onhan hän kertonut useissa haastatteluissa olevansa epävarma siitä, mihin tulevaisuus hänet vie. Nämä bändihaastatteluiden kautta yleisölle annetut vihjeet pohjustivat tietä bändistä eroamiselle. Mayhemin edellinen albumi täytti hänen ja bändin muiden jäsenten sille asettamat odotukset, joten siinäkään mielessä ei ole enää mitään uutta saavutettavaa nykyisessä rytmiryhmässä. Blasphemer on kyllästynyt keikkailuunkin, sekä ryhmän jäsenten välisiin eroavaisuuksiin sekä omaan rooliinsa bändissä.

Reissu yhtyeen jäsenenä on muusikon mukaan ollut synkkä ja kiehtova. Hän on kehittynyt ja kasvanut bändistä ulos. Mies toivoo ja vaatii kuitenkin Mayhemin jatkavan toimintaansa ja sen tähden toivottaakin kaikille siihen osallistuville tahoille onnea ja menestystä.

Blasphemer päätti keskittyi oman visionsa toteuttamiseen ja muihin luoviin hommiin. Miehen oma sydänkäpynen, nimittäin Ava Inferi -yhtye, on jo aloittanut luomaan olemassaolonsa järjestyksessä kolmatta albumia. Ava Inferillä on keikka-aikataulukin hyvässä kuosissa. Tämän bändiviritelmän lisäksi Rune Eriksen maalaa piruja seinille vihjaamalla tuovansa vielä aivan uuden bändin päivänvaloon.

Mayhem tekee aikaisemmin lupaamansa keikat yhdessä Blasphemerin kanssa. Yhtyeen tuorein albumi on nimeltään “Ordo Ad Chao“. Se julkaistiin Season Of Mistin kautta viime vuonna useana eri versiona.

“Ordo Ad Chao” -albumin kappaleet:

 1. A Wise Birthgiver
 2. Wall Of Water
 3. Great Work Of Ages
 4. Deconsecrate
 5. Illuminate Eliminate
 6. Psychic Horns
 7. Key To The Storms
 8. Anti

Mayhem on:

 • Attila (laulu)
 • Blasphemer (kitarat)
 • Hellhammer (rummut)
 • Necrobutcher (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.