Metallimusiikki.net

Burning Point: "Empyre".

 • Julkaistiin maanantaina 22.09.2008.
 • Luettu 2645 kertaa
 • Bändit:

Burning Pointin promovalokuva, jossa bändin jäseniä näkyy olevan viisi kappaletta. Heistä valtaosa on pukeutunut mustiin vaatteisiin ja osalla pitkät hiukset. Kaikki ovat miehiä. Keskimmäisellä hepulla kourassa valkoinen kitara. Tausta on musta ja alaosas4. albumi tulossa

Oululainen power metal -yhtye Burning Point kertoo kutsuvansa uutta albumiaan nimellä “Empyre”. Se on jo neljäs Burning Pointin albumi. Kiekko sisältää yhteensä 17 biisiä, joista 11 on aivan uusia värssyjä ja loput kappaleista ovat joko uusittuja versioita debyyttialbumin kappaleista sekä cover-versioita. Albumi on tarkoitus julkaista vielä kuluvan vuoden aikana Metal Heavenin julkaisemana. Uuden kiekon kansitaiteen toteutuksesta vastaa Felipe Machado Franco. Hän on aikaisemmin luonut silmänruokaa Iced Earthin, Axel Rudi Pellin ja Blaze Bayleyn julkaisuja varten.

“Empyre”-albumilla kuullaan neljä cover-kappaletta, joissa kuullaan vierailevien artistien musisointia. Biisissä “Let Go” laulaa entinen Q5:n ja Nightshaden muusikko Jonathan K. Kyseinen kappale kuultiin alunperin Q5:n albumilla “When the Mirror Cracks”. Uuden albumin soittolistalla kuultavassa “Gods of Iron” -coverissa soittaa entinen Running Wildin kitaristi Majk Moti. Vokalisti David “Rock” Feinstein soittaa biisissä “Nuclear Skies”. Kyseinen kappale sisältyy The Rodsin albumille “Let them Eat Metal”. Entinen Altarian ja nykyinen Kilpi-bändin jäsen, laulaja Taage Laiho, ja ex-jäsen Kirkan bändissä, nimittäin Riku Kukkonen, vierailee värssyssä “I’ll Be Yours”. Burning Pointin luoma mukaelma “I’ll Be Yours” -nimisestä kappaleesta on alunperin suomalaisen Kirkan luoma veisu, joka sisältyi muusikon “R.O.C.K.”-albumille.

“Empyre”-albumin alustava kappalelista:

 1. Empyre
 2. Manic Merry-Go-Round
 3. Face The Truth
 4. Was It Me
 5. Fool’s Parade
 6. Blinded By The Darkness
 7. Walls Of Stone
 8. Remains Of My Broken Dreams
 9. Sacrifice
 10. Cruel World
 11. Only The Wrong Will Survive
 12. Lake Of Fire 2008
 13. Black Star 2008
 14. Let Go (Q5-cover)
 15. Nuclear Skies (The Rods -cover)
 16. I’ll Be Yours (Kirka-cover)
 17. Gods Of Iron (Running Wild -cover)

Burning Pointin joukot kertoivat elokuun lopussa taltioivansa musiikkieinestä tulevaa DVD-julkaisuaan varten. Bändi aikoo julkaista uransa ensimmäisen DVD-taltioinnin ensi vuoden puolella.

Bändin tuorein albumi on “Burned Down the Enemy“. Se julkaistiin vuonna 2007 Metal Heaven Recordsin siivittämänä. “Burned Down the Enemy” -albumin seuraajaa yhtye alkoi työstämään jo huhtikuussa kuluvana vuonna. Albumia ryhdyttiin nauhoittamaan alkukesästä HelGate Studioilla, jossa orkesteri urakoi edellisenkin albuminsa. Uuden albumin lopullinen biisilista tullaan julkaisemaan sitten kun BP on miksannut ja masteroinut luomuksensa.

Burning Point esiintyy:

 • 24. lokakuuta 2008: Lappeenranta
 • 25. lokakuuta 2008: Mikkeli

Yhtyeen alkuperäinen rumputulivastaava, nimeltään Jari Kaiponen, päätti erota yhtyeestä kesäkuussa. Bändi tiedotti tapahtuneesta tiistaina 17.6. ja kertoi sattuneen olevan varsin valitettava välikohtaus, mutta eroamiseen liittyvät ennusmerkit olivat olleet ilmassa jo muutamien vuosien ajan, joten Kaiposen eroaminen ei tullut täytenä yllätyksenä. Bändi löysikin pian korvaavan muusikon, nimittäin entisen kosketinsoittaja Jussi Onteron, hoitamaan kosketinsoitinkuvioiden lisäksi rumpukuvioiden toteuttamisen. Jari Kaiponen kertoi kesäkuussa, että Burning Pointista eroaminen oli varsin raskas ja surullinenkin päätös, jota hän ehti miettiä tovin jos toisenkin. Eroamisen syyksi muusikko kertoo aikataululliset ongelmat ja etenkin ajanpuutteen bänditoimintaa kohtaan. Kaiponen keskittyy jatkossa 100%:sti National Napalm Syndicateen. Hän soitti Burning Pointissa yhdeksän vuoden ajan.

Burning Point on:

 • Pete Ahonen (laulu ja kitara)
 • Pekka Kolivuori (kitara)
 • Jussi Ontero (rummut)
 • Jukka Jokikokko (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri I. julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.