Metallimusiikki.net

Cathedral nauhoittaa jäähyväisalbumin "The Last Spire".

  • Julkaistiin sunnuntaina 22.05.2011.
  • Luettu 1453 kertaa
  • Bändit:

Harmaasävyinen bändikuva neljästä mustiin pukeutuneesta miehestä vaaleanharmaata taustaa vasten seisomassa yhdessä rivissä.Kuvassa Cathedral

Englantilainen doom metallia soittava Cathedral aikoo rokkilehti The Quietuksen mukaan päättää uransa finaalialbumin “The Last Spire” julkaisemiseen. Yhtye aikoo julkaista pitkäsoiton vuonna 2012 ja tehdä sitä ennen jäähyväiskeikan 3.12.2011 Lontoossa sijaitsevassa Kentish Town Forumissa. Keikalla tukibändeinä toimivat Grand Magus, Comus ja Gentleman’s Pistols. Varsinaisen studioalbumin ilmestymistä Cathedralin kaarti ei aio tukea keikkailemalla. Yhtye toivoo, että seuraaja viime vuoden “The Guessing Game“ -opukselle tulee jäämään faneille perinnöksi ja sen myötä Cathedralin jäsenille avautuu aika siirtyä elämässä eteenpäin. Metallibändi on toiminut yli 20 vuoden ajan.

Yhtyeen keulahahmo Lee Dorrianin mukaan Cathedralin uran hienoimpia ja omituisimpia kokemuksia ovat ne hetket, kun Cathedralin poppoo ystävystyi Witchfinderin, Generalin, Troublen The Obsessedin ja Pentagramin sekä muiden kanssa. Hienoksi kokemukseksi hän listaa myös sen, kun Tony Iommi kävi vierailemassa yhdellä Cathedralin albumilla. Näitä asioita muusikko arvostaa enemmän kuin kaupallista menestystä.

“The Last Spire” on Lee Dorrianin mukaan todella jäämässä Cathedralin viimeiseksi albumiksi. Se tulee olemaan yhtyeen järjestyksessä 10. pitkäsoitto. Yhtyeen viimeisin ja järjestyksessä yhdeksäs kiekko ilmestyi Nuclear Blast Recordsin kautta maaliskuussa 2010. Teos on bändin uran ensimmäinen tupla-albumi. Se sisältää siis kaksi CD-levyä, joista ensimmäisellä kuullaan seitsemän ja jälkimmäisellä kuusi kappaletta.

Cathedral on:

  • Lee Dorrian (laulu)
  • Garry “Gaz” Jennings (kitara, basso, kosketinsoittimet ja taustalaulu)
  • Leo Smee (basso)
  • Brian Dixon (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.