Metallimusiikki.net

Cathedralin "The Guessing Game" ulos 26.3.2010.

 • Julkaistiin lauantaina 20.02.2010.
 • Luettu 1365 kertaa
 • Bändit:

Cathedralin albumin "The Guessing Game" -albumin etukannessa mangahahmoa muistuttava vaalea poika tai tyttö, joka pitää silmiään kiinni. Kuva on värikäs ja kuin lastensadusta ikään. Kuvan oikeassa yläkulmasa näkyy Cathedral- logo, jonka alla violetilla väJulkaistaan 26.3.2010

Lontoolainen pääosin doom metallin kategoriaan luokiteltava Cathedral aikoo julkaista tämän oheisessa kuvassa näkyvän “The Guessing Game“ -albumin Euroopassa ensi kuukauden 26. päivä. Tasan kahden kuukauden päästä se ilmestyy myös Pohjois-Amerikan alueen markkinoilla levymerkki Nuclear Blast Recordsin kautta. Albumi tulee olemaan brittibändin levytysuralla yhdeksäs pitkäsoitto. Se on toinen Nuclear Blastin väen voimin julkaistava tekele. Cathedral kertoo uudenkin kiekon kansitaiteen toteuttaneen Dave Patchett. Patchettin suitsutetaan osuneen nyt napakymppiin luomalla bändin pitkän historian parhaimman kansitaiteen.

Cathedralin järjestyksessä yhdeksäs albumi tekee seuraa tammikuussa 2006 julkaistulle “The Garden of Unearthly Delights” -albumilevylle. Yhtyeen uudenkin äänitteen tuottaja toimi Warren Riker. Hän hoiti samaa virkaa edellisenkin opuksen äänityshommien aikana.

“The Guessing Game” -CD #1:n kappaleet:

 1. Immaculate Misconception
 2. Funeral Of Dreams
 3. Painting In The Dark
 4. Death Of An Anarchist
 5. The Guessing Game
 6. Edwige’s Eyes
 7. Cats, Incense, Candles & Wine

“The Guessing Game” -CD #2:n kappaleet:

 1. One Dimensional People
 2. Casket Chasers
 3. La Noche Del Buque Maldito (aka Ghost Ship Of The Blind Dead)
 4. The Running Man
 5. Requiem For The Voiceless
 6. Journeys Into Jad

Verrattuna edelliseen luomukseen, uusi “The Guessing Game” on bändin puheiden mukaan yllätyksiä täynnä. Se on tuplalevynä julkaistava, 13 biisin kappaleen kokonaisuus, jossa musiikilliset tyylit ja sanoituksien teemat vaihtelevat huimasti. Esimerkiksi kappale “Requiem For The Voiceless” on laahaavaa doom metallia. Sanoituksien osalta se on historiallinen, sillä doom metallin historiassa ei liene aikaisemmin puhuttu eläinten oikeuksien puolesta. Uudella Cathedral-äänitteellä tullaan kuulemaan edellä mainitun biisin lisäksi psykedeelisiä ja progehenkisiäkin viisuja. Kappaleessa “Funeral Of Dreams” kuullaan irlantilaisen rock-bändi Mellow Candlen jäsen Alison O‘ Donnell. Vieraileva muusikko osallistuu ainakin kappaleessa laulamiseen. Aikaisemmin brittibändi oli jo ehtinyt kertoa käyttävänsä nyt ilmestyvällä albumilla eksoottisia soitinvehkeitä, kuten Mellotronia ja intialaista sitaria.

Cathedral on:

 • Lee Dorrian (laulu)
 • Garry Jennings (kitara)
 • Leo Smee (basso)
 • Brian Dixon (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.