Metallimusiikki.net

Charon hajoaa kesällä.

  • Julkaistiin lauantaina 04.06.2011.
  • Luettu 1418 kertaa
  • Bändit:

Raahessa perustettu Charon kertoo olevansa toiminnassa enää vain muutamia viikkoja, sillä yhtye on päättänyt tehdä uransa päätteeksi muutamia live-esiintymisiä ennen bändin kuoppaamista. Charon aikoo soittaa ainakin Tuska Open Airin jatkoklubilla 22.7. ja Oulussa Nuclear Nightclubin lavalla 29. ja 30. heinäkuuta. Julkaisemassaan lausunnossa Charon kertoo tekevänsä nämä keikat kädenojennuksena faneilleen. Lähes parikymmentä vuotta pitkän uransa aikana yhtye julkaisi viisi albumia ja kokoelmalevyn. Charonin viimeiseksi studioalbumiksi jää vuoden 2005 “Songs for the Sinners”.

Charonin jäsenet aikovat jatkaa musiikin parissa toimimista. Tarkempia suunnitelmia tältä rintamalta ei ole vielä kerrottu. Kotisivuillaan julkaisemassaan lausunnossa ryhmä uskoo, ettei päätös bänditoiminnan lopettamisesta liene kenellekään yllätys. Charon katsoo, ettei sillä ole enää edustamassaan genressä mitään suoraan sydämestä annettavaa. Yhtye jatkaa:

Viimeisimmän levyn jälkeen olisi pitänyt tehdä ajoissa ryhtiliike eikä venyttää päätöksiä, mihin ajauduimme vuoden 2009 lopussa. Kesällä 2010 ‘uuden alun‘ myötä päivitetty kokoonpano saatiin toimimaan loistavasti ja uusia kappaleitakin syntyi levyllisen verran, mutta lopullinen palo, intohimo ja sydän saattaa ne maaliin eivät riittäneet. Vuosia kestänyt löysässä hirressä roikkuminen vei voimia, energiaa ja luovuutta.

Lähes kaksi vuosikymmentä toiminut yhtye on ollut tiukasti osana elämäämme ja toiminut mittarina kaikelle, mitä olemme tehneet. Takana on paljon hyviä muistoja, keikkareissuja ja ennen kaikkea loistavia faneja. Kaikelle on kuitenkin hetkensä ja paikkansa, eikä mikään kestä ikuisesti. Meidän hetkemme loppuu nyt.

Charon on:

  • Juha-Pekka Leppäluoto (laulu)
  • Pasi Sipilä (kitara)
  • Lauri Tuohimaa (kitara)
  • Teemu Hautamäki (basso)
  • Antti Karihtala (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.