Metallimusiikki.net

Charon kahden kuukauden tauolle.

  • Julkaistiin torstaina 18.06.2009.
  • Luettu 1162 kertaa
  • Bändit:

Sinertävä valokuva Charonin viidestä miehestä, jotka seisovat kahdessa rivissä vaaleansinistä seinää vasten vaaleansinisellä lattialla. Neljä miestä taustalla on kauempana kuin keskellä mustiin pukeutunut heppu, jolla lippis päässä.Kuva: Vesa Ranta

Kotimainen Charon tiedotti eilen julkaisemassaan uutisessa ottavansa nyt aikalisän. Bändi pitää parin kuukauden pituisen hengähdystauon uusien biisien kirjoittamisesta ja albumin tuottamisesta. Tauko alkoi eilen keskiviikkona. Oululaiset pyrkivät rentoutumaan ja viettämään stressittömiä hetkiä ennen kuin uuden kiekon luomistyö jatkuu elokuussa. Charon uskoo pienen levähdyshetken ensimmäistä kertaa 15 vuoden pituisen uran varrella antavan mahdollisuuden ottaa etäisyyttä bänditoimintaan ja mahdollistaa muiden asioiden hoitamisen. Tauon aikana metallibändi ei aio soittaa ainoatakaan keikkaa Suomessa tai rajojen ulkopuolella. Seuraavat live-esiintymisensä Charon käy soittamassa elokuun ja syyskuun alussa. Elokuussa yhtye nähdään Raahessa Sulatto 2009 -tapahtumassa. Sulatto on nuorisolle suunnattu musiikkitapahtuma Pikkuviheriön ranta-alueella. Charon edustaa tapahtuman raskaampaa kaartia ja vastaavasti kevyempää ja tyhjäpäisempää touhua tarjoaa Lord Est.

Charonin kopla kävi kiertelemässä Euroopassa ja Suomessa parin vuoden ajan julkaistuaan Spinefarm Recordsin kautta albuminsa “Songs for the Sinners”. Albumi kipusi ilmestyttyään syyskuussa 2005 Suomen virallisella albumilistalla sijalle n:o 6. Albumi on seuraaja vuoden 2003 puolella ilmestyneelle goottimetallialbumille “The Dying Daylights”. Uuden levynsä ryhmä purkitti helsinkiläisessä Finnvoxin studiossa tuottaja Mikko Karmilan kanssa.

Charon esiintyy:

  • 8. elokuuta 2009: Sulatto 2009 (Raahe)
  • 4. syyskuuta 2009: AngraRock (Azorit, Portugali)

Uudesta albumista bändi haluaa tehdä tähänastisen uransa parhaimman. Viimeiset kaksi vuotta oululaiset ovat viettäneet lukemattomia tunteja tämän albumiprojektin parissa ja kärsineet eräänlaisesta kirjoittajan blokista. Charon on ajoittain uskonut jopa, ettei se kykene enää kirjoittamaan mieluisiaan biisejä, vaan on tuntenut tekevänsä kappaleita pakotettuna. Kahden kuukauden loma bändistä on bändin mukaan yksi tapa yrittää korjata tilanne ja hankkia inspiraatiota levyn luomistyöhön. Aikaisemmin Soundi-lehdelle antamassaan lausunnossa yhtye kommentoi, että viides pitkäsoitto on alustavien suunnitelmien mukaan tarkoitus julkaista syksyllä.

Charon on:

  • JP Leppäluoto (laulu)
  • Pasi Sipilä (kitara)
  • Lauri Tuohimaa (kitara)
  • Antti Karihtala (rummut)
  • Teemu Hautamäki (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.