Metallimusiikki.net

Cradle Of Filth Peaceville Recordsille.

  • Julkaistiin torstaina 29.04.2010.
  • Luettu 1866 kertaa
  • Bändit:

Brittiyhtye Cradle Of Filth päätyi maanmiestensä johtaman Peaceville Recordsin hoiviin aikaisemmin huhtikuussa solmimansa sopimuksen johdosta. Sopimuksen avulla yhtyeen uusi “All Hallows Eve” -albumi julkaistaan Euroopan alueella lokakuussa 2010. Albumin nimi tarkoittaa pyhäinpäivän aattoa. Teos on seuraaja parin vuoden takaiselle hittialbumille “Godspeed on the Devil’s Thunder“. Uuden kiekon äänityshommat käynnistyvät Iso-Britannian Suffolkissa sijaitsevassa Monkey Puzzle -studiossa huhti–toukokuun aikana. Äänityspaikaksi valittu Monkey Puzzle on moderni äänittämö, jonka päivävuokra on lähes 290 euroa.

Yhtyeen uusi albumi julkaistaan läheisesessä yhteistyössä Cradle Of Filthin johtaman pienlevy-yhtiö AbraCadaverin ja Peaceville Recordsin kanssa. Peacevillen kaartiin kuuluu jo entuudestaan sellaisia bändejä kuin Gallhammer, Katatonia, My Dying Bride ja black metallin tunnetuimpiin nimiin kuuluva Darkthrone. Bändin laulaja Dani Filthin mukaan Peaceville Recordsin valitseminen tämänkertaiseksi yhteistyökumppaniksi mahdollistaa aikaisempaa suuremmat taiteelliset vapaudet ja vapaampien käsien käyttämisen.

Nyt piinapenkkiin työstettäväksi laitettu “All Hallows Eve” on jälleen konseptialbumi. Se käsittelee raamatullisesta vinkkelistä kantaihmiseksi katsotun Aatamin ensimmäistä vaimoa, Lilithiä. Juonikuvioihin tulee issältymään keskiaikaiset nunnat, Temppeliherrain ritarikunta, kreikkalainen mytologia, seksuaalisuus, okkultismi ja verenvuodatus. Albumin valmistuttua yhtye suunnittelee lähtevänsä täysimittaisen maailmankiertueen vietäväksi. Kiertuesuunnitelmista eikä albumin yksityiskohdisat ole toistaiseksi muuta tietoa saatavilla.

Cradle Of Filth julkaisi tammikuussa kovakantisen version “The Gospel of Filth” -kirjastaan. Kirjasta on painettu myös Raamattua muistuttava painos. Suomalaisen HIM-yhtyeen keulahahmo Ville Valo tilittää, ettei ole ihmekään miksi kirjan ilmestymisessä meni niin kauan kuin meni, sillä informaation määrä on valtava. Valo veikkasi alkuvuodesta hänellä saattavan mennä tämä vuosi kirjan lukemisessa.

Cradle Of Filth on:

  • Dani Filth (laulu)
  • Paul Allender (kitara)
  • Charles Hedger (kitara)
  • Ashley Ellyllon (kosketinsoittimet ja taustalaulu)
  • Dave Pybus (basso)
  • Martin Marthus Skaroupka (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.