Metallimusiikki.net

Cradle Of Filth yritettiin tappaa.

  • Julkaistiin maanantaina 17.08.2009.
  • Luettu 1963 kertaa
  • Bändit:

Englantilaista Cradle Of Filth -yhtyettä uhkasi lauantaina kohdata väkivaltainen loppu kotimaassaan Bloodstock-nimisen ulkoilmafestivaalin esiintymisen yhteydessä. Metalliyhtye joutui jättämään alunperin 80 minuutin pituisen esiintymisensä vain puolen tunnin pyrähdykseksi, kun yleisön seasta heitetyt esineet aiheuttivat sen, että ryhmän kitaristi Paul Allender jouduttiin kiidättämään ambulanssilla sairaalaan. Englannin Derbyshiressä järjestetyn festivaalin pääesiintyjäksi hankittu Cradle Of Filth joutui pakenemaan lavalta pullojen ja leuansärkijöiksi kutsuttujen karamellikuulien sataessa esiintyjien niskaan. Lahtausyritystä todistaneet fanit näkivät kuinka kitaristi Paul Allenderin alaselkään heitetty kuulanmuotoinen karamelli johti siihen, ettei muusikko kyennyt jatkamaan esiintymistä. Mies joutui poistumaan paikalta ambulanssikyydillä.

Yleisön seasta heitetyt esineet Bloodstock-festivaalissa keskeyttivät Cradle Of Filthin konsertin 35 minuutin tienoilla. Yhtye joutui esiintymisensä ajan väistelemään pulloja ja muuta rojua, jota järjen jättiläiset nakkelivat yleisöstä Dani Filthiä ja muita bändin jäseniä kohti. Vokalisti Filth kommentoikin eräässä vaiheessa esiintymistä murisemalla yleisölle, että jos yleisö meinaa nakella pulloja heille, pullojen on syytä olla täysinäisiä.

Cradle Of Filthin ryhdyttyä soittamaan esiintymisensä seitsemättä biisiä, jäsenet käänsivät selkänsä yleisölle ja valmistautuivat kappaleen soittamiseen, jolloin yleisöstä heitettiin suurikokoinen makeinen Paul Allenderin alaselkään. Leuansärkijöiksi kutsutut karamellit ovat 1–8 senttimetriä halkaisijaltaan olevia kovakuorisia makeisia, jotka ovat kovassa huudossa erityisesti Pohjois-Amerikan nuorison keskuudessa, sillä karamellit voivat kestää suussa sulamatta jopa viikkojen ajan. Jopa tennispallon kokoisia makeismöykkyjä, jotka on valmistettu useista kerroksista sokeripohjaista massaa, oli Bloodstockin festivaalissa heitetty COF:in niskaan useita kappaleita.

Paul Allenderin vammauduttua yhtye soitti seitsemännen kappaleen loppuun. Sitten jäsenet päättivät sitten poistua lavalta. Kymmenen minuutin hiljaisuuden jälkeen Bloodstockia edustanut taho kuulutti yleisölle, että eräs Cradle Of Filthin jäsen oli haavoittunut eikä kyennyt jatkamaan esiintymistä. Myöhemmin kävi ilmi, että Paul Allender oli kuljetettu ambulanssilla sireenit soiden sairaalaan. Vielä ei ole tiedossa kuinka vakavasti kitaristi vammautui. Mikäli kovuudeltaan marmorikuulan luokkaa oleva esine olisi kopsahtanut miehen päähän, hän olisi voinut kuolla siltä seisomalta.

Toistaiseksi tappoa yrittänyttä henkilöä ei ole löytynyt. Yleisön mukaan turvallisuudesta vastaavat järjestyksenvalvojat eivät etsineet kovinkaan ponnekkaasti pahoinpitelystä epäiltyä tai epäiltyjä henkilöitä. Cradle Of Filth ei ole vielä kertonut mihin toimiin se ryhtyy saadakseen terroristin kiinni ja minkälaisia seuraamuksia lauantaisella tappoyrityksellä on seuraavien keikkojen turvallisuutta ajatellen. Yhtyeen on tarkoitus esiintyä yleisön edessä seuraavan kerran 5. päivä syyskuuta Pietarin Glav Clubin lavalla. Syyskuun alussa bändi nähdään myös Moskovassa.

Cradle Of Filth on:

  • Dani Filth (laulu ja sanoitukset)
  • Paul Allender (kitara)
  • David Pybus (basso)
  • Martin Skaroupka (rummut)
  • Charles Hedger (kitarat live-esiintymisissä
  • Ashley (kosketinsoittimet ja taustalaulu live-esiintymisissä)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.