Metallimusiikki.net

Dani Filth lauloi Dario Argentolle.

 • Julkaistiin lauantaina 11.08.2007.
 • Luettu 1440 kertaa
 • Bändit:

Dani Filth naama valkoisena ja silmien ympärykset mustina seisoo mustan seinän vierellä pitäen oikeanpuolesta kättään kasvoillaan ja ojentaen vasenta käsivarttaan eteenpäin.Dani Saasta

Brittiläinen bm-tyylillä uransa aloittanut Cradle Of Filth , joka on askel askeleelta siirtynyt kohti perinteisempää metallimusiikkia, laski vokalisti Dani Filthin häkistään. Mies kävi laskemassa lauluosuudet Dario Argenton uusimman kauhuelokuvan tunnuslaululle. Argenton tuore opus kantaa nimeä “Mother of Tears: The Third Mother”. Kyseisen elokuvan teemalaulun, nimeltään “(She’s) The Mother of Tears”, sävelsi Claudio Simonetti, joka on tuttu mies tällä elämän osa-alueella. Hänhän on osallistunut musiikin luomiseen myös sellaisiin hirvityksiin kuin “Dawn of the Dead”, “Suspiria” ja “Phenomena”.

Claudio Simonetti on uransa aikana päässyt useaan otteeseen luomaan musiikkia myös “Masters of Horror” -jaksoihin.

Grammy-palkinnon rohmunut Cradle Of Filth, jonka keulahahmona toimii Dani Filth, on aikaisemminkin osallistunut elokuvamaailman hyörinöihin. Mieshän on pääosassa myös joitakin vuosia sitten ilmestyneessä “Cradle Of Fear” -elokuvassa. Dani Filth piti kunniana sitä, että hänelle langetettiin tilaisuus työskennellä yhdessä Goblinin Claudio Simonettin kanssa, etenkin sen takia koska kyseessä on viimeinen osa Dario Argenton työstämästä trilogiasta. Projekti on miehen mukaan ollut vähintäänkin kiinnostava. Hänelle annettiin vapaat kädet lauluosuuksien ja sanoituksien tekemisen suhteen, kunhan vain kappaleessa kuultaisiin kuorolaulua, joka muodostaakin Danin virrenveisuun selkärangan. Lopputulos on hra Filthin mukaan neliminuuttinen tribuutti elokuvakolmikon viimeiselle, eikä vähiten vaarallisimmalle, osuudelle. Nyt kun mies on saanut biisin valmiiksi (jota soitetaan ilmeisesti elokuvan lopputekstien aikana), hän odottaa kuumeisesti elokuvan ilmestymistä ihmisten ilmoille.

“Mother of Tears: “The Third Mother” -elokuva on päätöjakso Argenton kulttistatuksen saaneelle elokuvatrilogialle, joka alkoi vuonna 1977 ilmestyneestä “Suspiria”-leffasta. Kolmosten keskimmäinen osa on nimeltään “Inferno” ja se valmistui vuonna 1980. Uusimman jakson on tarkoitus rynnätä elokuvasalien valkokankaille maailmanlaajuisesti tämän vuoden syksyllä. Elokuvan tähtinäyttelijöihin kuuluu Asia Argento (esiintyy myös “Land of the Dead” -elokuvassa), Udo Kier (tuttu näky elokuvasta “Grindhouse” sekä Rob Zombien luomasta “Halloween”-elokuvan uudesta versiosta) sekä Cristian Solimeno (nähdään “Footballers’ Wives” -nimisessä rainassa).

Elokuvan arvellaan olevan viimeinen Dario Argenton teos ikinä. Hän on kauhistuttanut valkokankaiden välityksellä ihmiskuntaa jo lähes neljänkymmenen vuoden ajan. Miehen uran tunnetuimpiin meriitteihin kuuluu sellaisia tekeleitä kuin “Deep Red”, “Demons” ja “Tenebrae”.

Cradle Of Filthin osalta Danin osallistuminen ko. elokuvaprojektiin puhuu puolestaan yhtyeen halusta jatkaa valkokankaiden valloitusta. Bändihän on tarjonnut musiikkiaan aikaisemmin elokuviin “Underworld: Evolution”, “Alone In The Dark”, “Resident Evil: Apocalypse”, “Ginger Snaps” ja “Faust”.

Yhtye levittää pimeyttä yli Pohjois-Amerikan tämän vuoden syksyllä, sillä COF on vahvistettu pääesiintyjäksi Bam Margeran Viva La Bands 2007 North American Tour -kiertueelle. Bändi keikkailee yhdessä Margeran suosikkibändien kanssa, joiden joukkoon kuuluu CKY ja alan tulokkaisiin kuuluva Vains Of Jenna.

Cradle Of Filth on:

 • Dani Filth (laulu)
 • Martin Skaroupka (rummut, live-esiintymisissä)
 • Paul Allender (kitara)
 • Charles Hedger (kitara)
 • James Mcilroy (kitara)
 • Dave Pybus (basso)
 • Rosie Smith (kosketinsoittimet)
 • Sarah Jezebel Deva (laulu)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.