Metallimusiikki.net

Dark Funeralin albumille 8–10 biisiä.

 • Julkaistiin maanantaina 01.09.2008.
 • Luettu 1251 kertaa
 • Bändit:

Dark Funeralin sakki seisoo kylmänsinisessä valokuvassa. Kuvassa viisi blackmetallistia, joista jokainen pitkähiuksinen mies ja jokaisella corpse maskit naamalla. Heistä kaikilla mustaa vaatetta yllä.Uusi albumi työstettävänä

Ruotsinmaalainen Dark Funeral , joka on takonut black metallia vuodesta 1993 lähtien, tiedottaa nyt kitaristinsa Lord Ahrimanin suulla yhtyeen viettäneen jo pari edellistä viikkoa uuden albumin esituotantovaiheen kimpussa. Levy valmistuu pienen askelin, mutta edistystä tapahtuu joka tapauksessa. Kitaristin mukaan Dark Funeralin alkuperäisiin suunnitelmiin kuului saada esituotanto-osuus hoidettua pois alta 3–4 viikon kuluttua, mutta se ei muusikon mukaan tule missään nimessä onnistumaan asiain tämänhetkisen laidan takia. Luomistyö etenee mateluvauhtia, joten Ahriman ei kehtaa arvioidakaan uutta tarkkaa päivämäärää prosessin päättymiselle. Biisejä, joita nyt on valmiina kolme kappaletta, tullaan virittämään täsmälleen niin pitkään, että ne tyydyttävät DF:n odotukset.

Dark Funeralilla on nyt valmiina kolme biisiä uudelle albumille. Lisäksi yksi biisi on jo puolitiessä ja lukuisia muita kappaleita on rakennettu jonkin verran. Jo valmistuneisiin kappaleisiinkin tullaan Lord Ahrimanin arvion mukaan tekemään viilausta ja mahdollisesti myös jonkin verran sovitusten siloittelemista. Hän kertoo uuden pitkäsoiton tulevan sisältämään loppujen lopuksi kahdeksasta kymmeneen värssyä. Musiikillisesti uusimmat värssyt ovat asteen verran raskaampia ja monipuolisempia kuin edeltäneillä lätyillä kuullut kappaleet. Blast beatteja käytetään vähemmän kuin edellisellä albumilla. Rumputulelle halutaan antaa aikaisempaa enemmän jalansijaa, sillä bändin uusi rumpali, nimeltään Nils “Dominator” Fjällström tarjoaa aivan uudenlaisia rumpukuvioita käytettäväksi uusissa kappaleissa. Uuden Dark Funeral -albumin kappaleet ovat Ahrimanin uskomuksen mukaan silminnähtävästi eeppisintä ja melankolisinta materiaalia tähänastisen uran varrella. Yksi biisi on balladimainen värssy, joka muistuttaa jonkin verran kappaleita “Goddess of Sodomy” ja “Atrum Regina”. Bändin uudella pitkäsoitolla kuultavista biiseistä melankolisin on työnimellä “Russian Funeral Symphony” kulkeva värssy, jonka ympärillä Ahriman hehkuttaa leijuvan varsinainen musta aura. Orkesterissa sanoituksia kirjoittava Emperor Magus Caligula rustaa tälläkin hetkellä lyriikkoja. Kaikkiin kappaleisiin ei ole vielä sanoituksia valmiina, mutta mielipuolisia tarinoita on varmasti luvassa. Sanoitusten valmistuttua biiseille annetaan niiden lopulliset nimet. Lord Ahriman ja Chaq Mol joutuvat erkanemaan bändin tuotantohommista parin viikon ajaksi tarkemmin erittelemättömien syiden takia, mutta miehet tulevat kuitenkin hoitamaan osuutensa tuotantotöistä kodeistaan käsin. Uusia kuulumisia kitarasankari lupaa levittää ihmisten ilmoille heti sen jälkeen kun esituotantovaihe on viety päätökseen.

Dark Funeralin uusin albumi on “Attera Totus Sanctus”. Se äänitettiin ja miksattiin Daniel Bergstrandin ja Örjan Örnkloon kanssa Ruotsin Uppsalassa sijaitsevan Dug-Out Studioiden uumenissa. Levy annettiin sitten masteroitavaksi Cutting Roomin syövereissä odotelleelle Tomas Ebergerille. “Attera Totus Sanctus” julkaistiin kolme vuotta sitten. Sillä kuullaan vierailevana artistina entistä _Meshuggahin basistia, Gustaf Hielmiä.

“Attera Totus Sanctus” -albumin kappaleet:

 1. King Antichrist
 2. 666 Voices Inside
 3. Attera Totus Sanctus
 4. Godhate
 5. Atrum Regina
 6. Angel Flesh Impaled
 7. Feed on the Mortals
 8. Final Ritual

Bändi julkaisi “Attera Totus Sanctus” -albumin ilmestymisen jälkeen tekemältä maailmankiertueelta taltioidun DVD-setin, joka on kaksiosainen sarja, nimeltään “Attera Orbis Terrarum”. Sen jälkimmäinen osa tullaan julkaisemaan vasta kuluvan kuukauden lopussa. DVD:n tuotantotöistä vastaava yritys hankkiutui odottamatta bankrottiin, joten kiekon julkaisuhetkeä jouduttiin lykkäämään. “Attera Orbis Terrarum — Part 2” sisältää Dark Funeralin Etelä-Amerikassa tekemistä keikoista taltioitua videokuvaa. Sarjan ensimmäinen osa kipusi ilmestyttyään Ruotsin virallisella DVD-listalla sijalle n:o 5. “Attera Orbis Terrarum — Part 1“ sisältää materiaalia Euroopan-kiertueelta. DVD sisältää kaksi levyä, joihin on mahdutettu peräti kolme kokonaista live-esiintymistä, jotka purkitettiin ammattitaitoisen kuvaustiimin voimin. Ensimmäinen live-konsertti nauhoitettiin seitsemällä kameralla Puolassa 12.5.2005 ja toinen keikka maaliskuussa 2006 Alankomaissa neljällä kameralla. Kolmas live-taltiointi on vuoden 2006 maaliskuulta ja se on taltioitu Pariisissa. Lisäksi DVD-paketti sisältää musiikkivideon “Atrum Regina” ja aikaisemmin julkaisematonta amatöörikuvaajan taltioimaan videokuvaa Dark Funeralin koko uran ajalta. DVD:llä nähdään mm. bändin ensimmäinen live-esiintyminen. Dark Funeral konsertoi ensimmäistä kertaa 4. toukokuuta vuonna 1994 Norjan Oslossa. “Attera Orbis Terrarum — Part 1” tarjoaa mustaa metallia noin neljän tunnin ajaksi.

Dark Funeral on:

 • Emperor Magus Caligula (laulu ja basso)
 • Lord Ahriman (kitara)
 • Chaq Mol (kitara)
 • Dominator (rummut)
 • B-Force (basso live-esiintymisissä)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.