Metallimusiikki.net

Dark Tranquillity ensimmäistä kertaa Kiinaan.

Dark Tranquillity -yhtyeen muusikot seisovat ahtaassa huoneessa, jonka seiniä, lattiaa ja kattoa koristaa kattolampun kullankeltainen lämmin valo. Miehiä kuvassa kuusi kappaletta. Muutamalla pitkät kiharat hiukset.Kuva: Lindor Tidäng

Ruotsalainen melodista death metallia luova Dark Tranquillity hehkuttaa nettisivuillaan julkaisemassaan tiedotteessa aikovansa astua ensimmäistä kertaa Kiinan maaperälle. Bändi on varmistettu esiintymään MG Live Hallin tiloihin tammikuun 11. päiväksi ensi vuoden puolella. Bändi kertoo odottavansa pääsevänsä Kiinaan, sillä se tulee olemaan ensimmäinen kerta kuin Göteborgin DT esiintyy siellä. Yhtye uutisoi lisäksi, että viime viikonloppuna soitetut keikat Kreikassa sujuivat todella hyvin. Yleisöjen bändi kertoo olleen fantastisia, kuten heiltä sopii odottaakin.

Dark Tranquillity kiittää lisäksi viime viikonloppujen keikkojen tiimoilta herra Johan Edlundia (Tiamat) siitä, että hän viitsi launata lauluääntään kappaleeseen “Miserys’ Crown”, jonka bändi soitti Thessalonikissa. Se oli ensimmäinen kerta kun he toivat vierailevan muusikon lavalle konsertoidessaan — kokemus osoittautui ikimuistoiseksi.

Bändin tuorein albumi on “Fiction“. Se julkaistiin Century Media Recordsin kautta huhtikuussa. Levyn miksaajan a toimi Tue Madsen.

“Fiction”-albumin kappaleet:

 1. Nothing to No One
 2. The Lesser Faith
 3. Terminus (Where Death is Most Alive)
 4. Blind at Heart
 5. Icipher
 6. Inside the Particle Storm
 7. Empty Me
 8. Misery’s Crown
 9. Focus Shift
 10. The Mundane and the Magic
 11. A Closer End (Japanin-version bonuskappale)
 12. Winter Triangle (instrumentaali, Australian-version bonuskappale)

“Fiction” on bändin kahdeksas studioalbumi. Se julkaistiin ensin Pohjois-Amerikassa 17. huhtikuuta ja päivää myöhemmin muissa maissa. Levystä painettu erikoisversio sisältää bonus-DVD:n, jonka sisälmyksien seassa hyllyy live-esiintymisistä taltioituja biisejä, esiintymislavojen takaa kuvattua videomateriaalia sekä promovideo kappaleesta “The New Build” ja musiikkivideon kappaleesta “Focus Shift”.

Dark Tranquillity on:

 • Mikael Stanne (laulu)
 • Niklas Sundin (kitara)
 • Martin Henriksson (kitara)
 • Martin Brändström (kosketinsoittimet)
 • Michael Nicklasson (basso)
 • Anders Jivarp (rummut)

Bändi on yksi vanhimmista, ellei jopa kaikkein vanhin, Göteborg-tyylistä metallimusiikkia mättävistä bändeistä. Se perustettiin vuonna 1989.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.