Metallimusiikki.net

Darkthrone "F.O.A.D." syyskuussa.

 • Julkaistiin sunnuntaina 03.06.2007.
 • Luettu 1349 kertaa
 • Bändit:

Norjalaisen Darkthrone-bändin Fenriz ja Culto seisovat keskellä kesäistä korpea. Miehillä yllään mustat vaatteet, etummaisella lyhyt nahkatakki ja pitkät ruskeat hiukset.Kaksipäinen metalliryhmä

Norjalainen black metal -tyylin oppi-isä Darkthrone julkaisee “F.O.A.D.” -nimisen albumin alustavasti syyskuussa. Bändin toinen jäsenistä, Nocturno Culto, kertoo MySpace-sivuillaan, että uusi albumi tulee taatusti herättämään keskustelua. Uudesta Darkthrone-materiaalista on luvassa esimakua EP-julkaisun muodossa, mikä ilmestyy heinäkuussa. Julkaisun soittolistalta löytyy kappale “Hedninger Fra Helvete” (suom. “Harhaoppiset Helvetistä”), mitä ei kuulla millään muulla julkaisulla. EP:n sisälmyksien seasta löytyy lisäksi “Wisdom of the Dead” -niminen biisi ja lauluosuuksiltaan uusi versio kappaleesta “Canadian Metal”. Levylle on laitettu myös Testors-cover kappaleesta “Bad Attitude”. EP sisältää yhteensä yhdeksän biisiä.

Bändi perustettiin Norjan Kolbotnissa vuonna 1987. Se tunnettiin alkuaikoina nimellä Black Death, eli suomeksi Musta Surma. Uransa aikana BD julkaisi lukuisia demokasetteja. Se solmikin neljä albumia kattavan julkaisusopimuksen Peaceville Recordsin kanssa. Sen jälkeen kun miehet muuttivat yhtyeen nimeksi Darkthrone, bändiltä ilmestyi ensimmäinen pitkäsoitto — “Soulside Journey”.

Ryhmä on tähän päivään mennessä julkaissut yhteensä 12 albumia. Tuorein on helmikuussa 2006 ilmestynyt “The Cult Is alive”. Albumi on musiikillisesti monipuolisinta materiaalia koko bändin uran aikana, sillä siinä on vaikutteita black ja death metallin lisäksi punk-vaikutteita.

“The Cult Is Alive” -albumin kappaleet:

 1. The Cult of Goliath
 2. Too Old, Too Cold
 3. Atomic Coming
 4. Graveyard Slut
 5. Underdogs and Overlords
 6. Whisky Funeral
 7. De underjordiske (Elia capitolina)
 8. Tyster på gud
 9. Shut Up
 10. Forebyggende krig

Darkthrone on:

 • Nocturno Culto (Ted Skjellum) (laulu, kitara, basso ja sanoitukset)
 • Fenriz (Gylve Nagell) (rummut, laulu, rytmikitara ja sanoitukset)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.