Metallimusiikki.net

Deathstars 13.2.2009 Tavastialla!

  • Julkaistiin torstaina 12.03.2009.
  • Luettu 1086 kertaa
  • Bändit:

Gootahtavaa metallia soittava Deathstars sai Tavastian täyteen 13.2. Paikalla oli suurelta osin nuorempaa kuulijakuntaa, jonka edessä yhtyes veti hikisen keikan, yleisön huutomyrskyssä! Helmikuun puolen välin tienoilla koettu esiintyminen oli yksi pala suurempaa kiertuekokonaisuutta, joka vie tätä metallibändiä ympäri Eurooppaa seuraavien kuukausien ajan. Helsingissä koetussa keikassa konsertoi Deathstarsin seurassa ruotsalainen Sonic Syndicatekin.

Ruotsalainen goottimetallibändi Deathstars antoi odotuttaa itseään hetken, lava pimennettynä, yleisön huutomeren huuhtoessa Tavastian seiniä. Sitten jyrähti. Yhtyeen yllättävän rankat kitaravallit räjähtivät yleisön korviin. Yhtye käytti koko esiintymisenkin ajan lavalla vain minimaalista värivalaistusta, korostaen näin synkeää olemustaan. Laulaja, Whiplasher Bernadotte, näytti hienolta ja ylväältä käyttämässään univormussa ja suuressa koppalakissaan. Koko kööri oli pukeutunut samanlaisiin militaristisiin kostyymeihin Bändiläisillä oli myös metalliympyröissä tuhdin oloinen meikki, sekin goottivaikutteista.

Paljon eivät bändiläiset jaksaneet yhdessä paikassa mädäntyä, sillä jäsenet liikkuivat hektisesti ympäri lavaa. Deathstarsin soundi perustuu industrialkoskettimiin, ja niiden päälle tuleville raskaille komppikitaroille ja rummuille. Whiplasherin lauluääni on matala ja kumea, kun taas taustoja keikoilla laulavan Skinny Discon ääni taas korkeampi, ja käheä. Deathstarsin uusin albumi, “Night Electric Night”, ilmestyi vuoden 2009 tammikuussa, joten siltä kkuultiin luonnollisesti biisejä. Uudet, kuten myös vanhat klassikot, yleisö otti avosylin vastaan. En ole ollut Tavastialla monessakaan sellaisessa konsertissa, jossa olisi ollut noin hikinen ja tiivis tunnelma yleisön joukossa. Eturivi oli todellakin ylikansoitettu. Yleisö nähtävästi tiesi ennakkoon, mitä tuli hakemaan, ja sitä he myös saivat. Kaiken kaikkiaan hieno keikka!

Yhtyeen musiikki sopii kenties parhaiten sellaiselle gootille, joka kaipaa jotain rankempaa, mutta todelliset metallimiehet eivät tätä bändiä ehkä noteeraa niin korkealle jonkinlaisen “neitimäisyyden” takia. Kitaraosasto oli todella hienon kuuloista. Myös lauluosuudet olivat aivan kelpoja.

Deathstars 13.2. Tavastialla:

Deathstars on:

  • Whiplasher Bernadotte (laulu)
  • Nightmare Industries (kitara, koskettimet)
  • Skinny Disco (basso)
  • Bone W. Machine (rummut)
  • Cat Casino (kitara)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.