Metallimusiikki.net

Kuvassa Diablo. Kuvan otti Jouni Kautto.Kuvassa Diablo. Kuvan otti Jouni Kautto.

Diablo Helsingin Tavastialla 23.10.2010!

  • Julkaistiin maanantaina 15.11.2010.
  • Luettu 1980 kertaa
  • Bändit:

Suomen melodisen death metallin, ja thrashin, kärkinimi Diablo tykitti musiikkiaan pitkästä aikaa Helsingin Tavastia-klubilla. Yhtye on päässyt jo kunnioitettavaan 15 vuoden ikään, joten ryhmä on jo ehtinyt takoa nimeään tunnetuksi ja kerätä keikkakokemuksia. Bändi keräsikin Tavastialle täyden salillisen kuulijoita. Bändiläiset tekevät parasta aikaa biisejä tulevalle levylleen. Olikin mukava kuulla tässä välissä bändin keikkakuntoa. Diablo nähdään yleisön edessä seuraavan kerran joulukuun 10. päivä Kouvolassa ja sitä seuraavana päivänä Kuopiossa.

Tavastian lauantai-iltaan alkoi saapua katsojia harvaan tahtiin. Miellyttävänä seikkana voi todeta keikan aikaisen alkamisajankohdan, sillä esiintyminen alkoi kello 21 jälkeen. Kun Tavastian ison salin liukuovet viimein avattiin, ennen keikan alkua, pakkautuikin väki jo tiukkaan rykelmään lavan eteen lopulta täyttäen koko salin. Diabloahan ei nähdä edes Helsingissä keikalla kovin usein, joten ilman täytti salin hikinen, odottava tunnelma. Kun sitten valojen himmentyessä alkoi tuttu aloitusmusiikki kiirimään ilmoille kaiutintorneista, villiintyi yleisö. Sitten tärähti!

Räväkkä kitaravalli särähti saliin, ja rumputuli bassareineen takoi rintaa. Diablo on mielestäni yksi maamme tiukimmista metallibändeistä keikalla. Rainerin raaka ääni piiskaa ilmaa musiikin yläpuolella ja bändin sointi on erittäin tiukka. Bändi tekee hyvin raskasta, hyvin riffipitoista metallia, keskitempossa, joka vetoaa ainakin minuun. Visuaalisesti yhtye ei ihmeitä tarjoile, eikäpä sitä tällaisilta bändeiltä ole totuttu odottamaankaan. Poseerausyhtyeet ovat sitten asia erikseen.

Bändi on tahkonnut kymmenen vuoden aikana viisi albumia. Materiaalia kuultiin tasaisesti kaikilta levyiltä. Tietysti sellaiset sinkkulohkaisut, kuten “Read my Scars”, saivat aina yleisön erityiseen hurmioon. On jälleen kerran todettava, että klubien nykyinen, korkealuokkainen äänentoisto, takaa sen, että musiikki myös kuulostaa selkeältä ja erottelevalta.

Yhtye myös antaa aina keikalla kaikkensa, eikä vain pällistele entisen maineen harjalla. Välispiikeissään Rainer kertoi yhtyeen tekevän jo biisejä uutta, ilmeisesti ensi vuonna julkaistavaa uutukaista varten. Kuulijakunta sai myös kuulla näytteen uudesta matskusta, sillä bändi soitti ensimmäistä kertaa keikalla sellaisen biisin, jonka nimeksi kuulin sanotun “The Call”. Mielestäni biisi kuulosti yllättävän “kevyeltä”, tahi jollain lailla tasaiselta. Toivottavasti tämä ei heijastele kokonaisuudessaan tulevan levyn linjaa. Ainakin minä haluaisin sitä tuttua aivot päästä puhaltavaa mättöä.

Keikka oli myös erikoinen siinä mielessä, että lämmittelybändiä ei ollut. Tosin hyvinpä yleisö tuntui lämpenevän ilman niitäkin. Bändi soitti kohtuullisen pitkän keikan. Kunnon deathin/thrashin ystävät saivat taatusti katetta lipun hinnalle. Musiikillisestihan Diablon musiikki on riisuttu liioista koukeroinneista, vaikka osaavia kitarasooloja saadaankin kuulla, mutta juuri tämä rosoisuus musiikissa on viehättänyt minua jo alusta asti. Bändi hoiti hommansa kiitettävästi. Tämä oli yksi syksyn kovimmista keikoista. Oikea ilonpilkahdus loppuvuoden muuten hiukan kuivahtaneessa keikkatarjonnassa.

Bändin annettua kaikkensa lavalla, alkoi kuolettavan metalliannoksen saanut yleisömassa purkautua klubilta sateiseen syysiltaan. Varmasti tyytyväisin mielin. Jään odottelemaan uutta albumia, ja sen myötä tulevia keikkoja. Luultavasti palailemme astialle myös haastattelun muodossa, uutukaisen ilmestyttyä!

Diablo on:

  • Rainer Nygård (laulu ja kitara)
  • Marko Utriainen (kitara)
  • Aadolf Virtanen (basso)
  • Heikki Malmberg (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.