Metallimusiikki.net

Diablon "Icaros" ulos toukokuussa.

 • Julkaistiin tiistaina 08.04.2008.
 • Luettu 1221 kertaa
 • Bändit:

Diablo-bändin promovalokuva, tummasävyinen, jossa miehet seisovat jonkinlaisen ralliauton vieressä autotallissa. Miehillä pääsääntöisesti mustat vaatteet, lyhyet hiukset ja tyynet ilmeet kasvoilla. Kuvassa neljä hevaria.Kuva: Jarmo Katila

Kotimainen Diablo kertoo aikovansa julkaista toukokuussa 14. päivä uuden “Icaros”-nimisen studiotekeleensä Sakara Recordsin voimin. Sakara-niminen levymerkki perustettiin Mokoma-bändin jäsenten toimesta. Diablon remmi kävi purkittamassa tuoreen pitkäsoittonsa tamperelaisen Fantom-studion uumenissa.

Yhtye uutisoi nettisivuillaan studiopäiväkirjassa, että albumin isoin savotta vietiin päätökseen 5. päivä ja että 14. päivä on tarkoitus tuupata kiekko ja levyn kansikuvat painettavaksi. Laulaja-kitaristi Rainer Nygård kertoo, ettei hän ole itsekään vielä kuullut masteroitua versiota albumista, mutta arvelee sen täyttävän “D-liiton kriteerit”.

Yhtyeen tämänhetkiseen kokoonpanoon kuuluu Rainer Nygårdin lisäksi kitaristi Marko Utriainen, basisti Aadolf Virtanen ja rumpali Heikki Malmberg. Miehet kehittelivät “Icaros”-albumistaan seuraajan vuonna 2006 tammikuussa ilmestyneelle “Mimic47”-albumille. Edellinen pitkäsoitto rynni oitis ilmestymisensä jälkeen Suomen virallisen albumilistan kirkkaimmalle ja korkeimmalle sijalle.

“Icaros”-albumin kappaleet:

 1. Trail of Kings
 2. Living Dead Superstar
 3. Bad Sign
 4. Resign from Life
 5. Icaros
 6. Light of the End
 7. Chagrin
 8. Through Difficulties to Defeat
 9. Hammer
 10. Into the Sea

Albumin julkaiseva Sakara Records perustettiin vuonna 2003 Mokoman miehistön toimesta, kun jäsenet halusivat tuoda esiin omaa musiikkiaan oman levy-yhtiön toimesta. Sakaran bändikohortteihin kuuluu näinä päivinä itse Mokoman ja Diablon lisäksi myös Rytmihäiriö, Black Bile ja aivan hiljattain uuden albumin esiin syössyt Stam1na.

Diablo on:

 • Heikki Malmberg (rummut)
 • Rainer Nygård (laulu ja kitara)
 • Marko Utriainen (kitara)
 • Aadolf Virtanen (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.