Metallimusiikki.net

Dimmu Borgir: "Abrahadabra".

  • Julkaistiin lauantaina 10.07.2010.
  • Luettu 3282 kertaa
  • Bändit:

"Abradahabra"-albumin etukannessa näkyy kylmänsininen piirros tai maalaus jonkinlaisesta etäisesti ihmistä muistuttavasta hahmosta, jolla sarvia päässä ja neljä paria silmiä. Hahmon alaleuka puuttuu. Kuvan yläosassa Dimmu Borgirin logo. Alaosassa lukee DiJulkaistaan 27.9.2010

Sinfonista mustaa metallia takova Dimmu Borgir on juuri paljastanut runsaasti yksityiskohtia tulevasta studioalbumistaan. Yhtye paljastaa kutsuvansa levyä nimellä “Abrahadabra”. Termi on Aleister Crowleyn kehittämä ja vuonna 1904 Egyptin Kairossa kirjoittaman Liber AL vel Legis (suom. Lain kirja) -teoksessa mainittu. Bändin mukaan “Abrahadabra” tarkoittaa karkeasti käännettynä “Minä luon kun puhun”. Dimmu Borgirin vokalisti ja biisintekijä Shagrath kertoo uuden kiekon valmistuneen 11 kuukauden luovan prosessin ja omistautumisen päätteeksi. Miehen mukaan bändi on nyt voimakkaampi kuin koskaan eikä fanien ole syytä märehtiä bändin tulevaisuudesta huolimatta siitä, että taannoin sen kokoonpanosta riipaistiin irti turhaa painolastia.

Shagrath uskoo “Abrahadabra”-albumin olevan todellinen peto, yhtyeen 17-vuotisen taipaleen yksityiskohtaisimmin tehty levy. Levyn tekemiseen osallistuneet jäsenet toivat ideoidensa mukana albumille runsaasti erilaisia vaikutteita jäsenten omista musiikillista mieltymyksistä. Lopputulos on Shagrathin puheiden mukaan kuin nyrkin isku naamaan. Musiikillisen uusiutumisen lisäksi albumin nimi viittaa myös uuden nahan luomiseen, sillä ensimmäistä kerta sitten vuoden 1996 “Stormblåst”-levyn Dimmu Borgir käyttää albuminsa nimessä vain yhdestä sanasta koostuvaa titteliä. Bändi on aikaisemmin huolehtinut levyjensä nimien olevan kolmesta sanasta koostettuja.

Kitaristin ja biisintekoprosessiin osallistuneen Silenozin mukaan albumille tiedettiin tulevan muutoksia ja uusia tuulia jos jonkinlaisia. Sen takia oli sopiva sauma rikkoa traditio kolmisanaisista nimistä. Sanatrilogiat ovat palvelleet hyvin tarkoitustaan. Nyt bändi haluaa jatkaa nimittelemisen suhteen eteenpäin.

Albumin kansitaiteen toteutti Joachim Luetke. Hän katsoo albumia varten luodun grafiikan sijoittuvan jäiseen ja hyiseen, talviseen paikkaan, jota esimerkiksi H.P. Lovecraft maalaili Cthulhu-hahmon esittelevässä teoksessaan.

“Abrahadabra” tullaan julkaisemaan Euroopassa ensimmäiseksi Saksanmaalla 24. syyskuuta ja muualla Euroopan alueella kolmea päivää myöhemmin. Pohjois-Amerikkaan se saapuu 12. lokakuuta 2010.

Dimmu Borgir on:

  • Shagrath (laulu)
  • Galder (kitara)
  • Silenoz (kitara)
  • Dariusz Brzozowski (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.