Metallimusiikki.net

Dirge Eternal: "Under the Spell"

 • Levyarvostelu julkaistiin perjantaina 11.01.2013.
 • Luettu 1913 kertaa
 • Bändit:

Piirretty kuva, jossa suuren tornin äärellä ristiä kädessään pitävä musta ihmishahmo.Kuvassa levyn kansitaide

Tässä on riihimäkeläisen Dirge Eternal -yhtyeen kolmas levy. Sille on pakattu niinikään kolme biisiä, jotka heijastavat bändiläisten mukaan kauhuelokuvien musiikillisia vastineita. Mielenkiintoista, joten pannaanpa pyörimään! Tämä kolmen biisin EP-kiekko ilmestyi edellisvuoden puolella. Se äänitettiin ja viimeisteltiin Hämeenlinnassa sijaitsevassa Sound Supreme Studiossa.

Ensiksi huomio kiintyy levyn ja kansien taiteeseen. Plätty on todella koreissa kuorissa. Musiikillisesti kuulostaa hyvässä mielessä jonkin verran 80-lukulaiselta. Sovitukset ovat oopperamaisen tuhteja, mutta kuulokuva on kuitenkin selkeä ja kaikki osaelementit erottuvat mukavasti. Minua miellyttää aina, kun käytetään vanhoja aineksia, mutta miksataan niistä ajattomalta kuulostava paketti, ja tässä on juuri niin.

"Under The Spell" on vielä vahvempi osoitus bändin kyvyistä. Biisit perustuvat tukeviin, junttaaviin kitarariffeihin, ja melodiseen otteeseen. Tässä pysytellään jalat maassa, eikä haaskata ilmaisua turhiin koukeroihin ja kokeiluihin. Kuten todettua lyriikat perustuvat kauhufilmeihin, ja vaikuttavat varsin laadukkailta.
Viimeiseksi on pakattu yli kahdeksanminuuttinen eepos "Within The Dark". Mielestäni tämä ei ihan tavoita kakkosbiisin raivokkuutta, vaan on hieman liiaksi orkestroitu, ja ilmaisu hukkuu jonnekin soitantojen syövereihin. tai ehkä tämä on levyn vaikein pala lähestyä, ja vaatisi useampia kuuntelukertoja. Tässä tulee jo Nightwishkin mieleen, sen verta paljon esimerkiksi kuoroja on käytetty. Sovittajille on kuitenkin annettava sulka hattuun, sillä sen verran eheältä ja selkeältä jälki kuulostaa.

"Under the Spell" -levyn kappaleet:

 1. The Slaughterhouse
 2. Under The Spell
 3. Within The Dark

Dirge Eternal on:

 • Jani Perta (laulu)
 • Hannes Horma (kitara ja koskettimet)
 • Henri Asikainen (kitara)
 • Markus Ylänne (basso)
 • Patrik Albrecht (rummut)
Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 4/5. Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.