Metallimusiikki.net

Dødkvlt: "II".

 • Levyarvostelu julkaistiin keskiviikkona 27.04.2011.
 • Luettu 1685 kertaa
 • Bändit:

Punamusta kansitaide, jossa näkyy ihmismäisen olennon kasvojen muotoja. Kuvassa ei lue mitään.Julkaistiin 6.4.2011

Yhden miehen kokeellista black metallia raapiva Dødkvlt julkaisi 6. huhtikuuta toisen kokopitkän albuminsa “II”. Jo edellinen levy oli silkkaa antikristillistä musiikin projisointia parhaimmillaan ja “II” on selvää jatkumoa "I":lle jo nimensäkin puolesta. Eikä mitään huonoa olekaan, päinvastoin.

Levy lähtee potkimaan jo ensimmäisellä kappaleellaan sen enempää selittelemättä. Erityisesti ajoittain säälimättömän kärsivät vokaaliosuudet säväyttävät jälleen jokaisessa biisissä. Tarttuva “Soul Devourer” melodisine kuoromaisine osuuksineen on kiistatta levyn niitä parempia kappaleita.

Levyllä on hyvää kappaleiden monipuolisuus ja suurelta osin tarttuvat melodiat ja häikäisevät riffit. Nykybläkkiksen valtavan kirjon joukosta on vaikea löytää todellisia helmiä, bändejä, jotka häikäilemättä kokeilevat jotakin uutta ja erilaista. Dødkvlt onnistuu tälläkin levyllä täyttämään juuri sen rakosen ja kykenee samalla kunnioittamaan black metallin perinteitä säilyttämällä perinteisen pohjasaundin melodisuudestaan ja kokeellisuudestaan huolimatta.

Albumin parhaat kappaleet on säästetty viimeiseksi ja henkilökohtaisesti itselleni parhaiten uppoaa viimeinen virallinen kappale “Taival Vailla Valoa” ja bonusraita “Buried Beneath the Rust”. Näitä hittejä jaksaa kuunnella vaikka loputtomiin. Pelkästään näiden kahden biisin vuoksi ostaisin koko levyn, jos se olisi siitä kiinni — kokonaisuutta yhtään vähättelemättä.

Dødkvltin nokkamiehelle ja ainoalle jäsen Lord Theynianille tämä on kolmas albumi. Samana päivänä "II":n kanssa julkaistiin “Deathcult ov Doomgoat” -split Goats of Doomin kanssa.

Modernin black metallin saralla tässä on varmasti yksi vuoden hienoimpia levyjä. Levy ei ole suinkaan täydellinen, eikä jokainen kappale ainakaan allekirjoittaneelle ole itsestäänselvyys, ainakaan ensimmäisellä kuuntelukerralla. Kokonaisuutena albumi on kuitenkin aivan upea pläjäys, josta oppii tykkäämään jokaisella kuuntelukerralla enemmän ja enemmän.

Koko levy on huolellisesti tehty. Metallimusiikki.netin haastattelussa Lord Theynian sanookin panostavansa laatuun ja tekee musiikkia niin, että kukaan muu ei pääse vaikuttamaan prosessiin tai visioon. Tämä taito ja visio näkyy myös albumilla. Erittäin suositeltava uutuus.

“II”-albumin kappaleet:

 1. Children of a Failed God
 2. Blinding the Eyes of the Bastard Christ
 3. Soul Devourer
 4. Kun kuolema meidät korjaa… Saatana meidät ottaa
 5. Verenhimo
 6. Of Deep and Dark Waters
 7. Taste My Sweet Revenge
 8. Taival Vailla Valoa
 9. Buried Beneath the Rust (ensipainoksen bonuskappale)
Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 4,5/5. Metallimusiikki.netin Roni Laukkarinen julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.