Metallimusiikki.net

Arvostelussa Dødkvlt: "III — Domĭni Ascensiōnem"

  • Levyarvostelu julkaistiin tiistaina 19.06.2012.
  • Luettu 1506 kertaa
  • Bändit:

Mustavalkoinen piirros, jossa abstrakteja muotoja, kuten osittain pääkalloja ja silmiä muistuttavia läiskiä.Julkaistiin 6.6.2012

Lord Theynian eli tuttavallisemmin Dødkvlt rykäisi kesäkuun kuudes päivä kolmannen odotetun albuminsa, joka kantaa nimeä "III — Domĭni Ascensiōnem". Jos ei anneta intron Clint Mansellin mieleen tuovien ensisekuntien häiritä, levyn aloitusraita "Dark Void Architect" on hätkähdyttävän vakuuttava. Pidän etenkin siitä miten ärjyntä ja poljenta on kehittynyt tähän levyyn saakka entistäkin purevammaksi. Pidän aloitusraidassa etenkin interludeista, varsinkin minuutin jälkeen alkavasta melankolisesta fiilistelystä, josta tulee itselleni jotenkin shiningmaisia viboja.

Jatkoa seuraa: "A Curse Upon This Wretched World" tuntuu olevan sitä perinteisempää Dødkvltia, eli monipuolista, mutta varsin melodista settiä. Kolmas kipale "As I Descend Into The Bottomless Void" on jotain synkempää, uutuudentuoksuista, depressiivistä ja nopeatempoista ruoskintaa. Se on suorastaan infernaalista hekumaa aiheuttava raita. Pidän jo valmiiksi ehdoitta, mutta kappale todistaa itseisarvonsa aina uudestaan. Jälleen monipuolisuus ja jatkuvuus on vahvasti esillä, raskaista riffeistä tremolo pickingeihin. Taisi tulla uusi favouritti.

"Enlightenment" on jälleen ihan erilaista. Positiivinen ja sykähdyttävä yllätys. Tästä kappaleesta viimeistään huomaa kuinka monialainen Lord Theynianin äänijänteet ovat. Kuin luonnollisena jatkumona "Abysmal Mausoleum" pärähtää ilman taukoa soimaan, hyvä että hypnoottisen tunnelman vuoksi vaihtoa edes huomaa.

Viimeinen, finaali, "Final Seal Broken" rauhoittaa hieman tilannetta midtempoisella soitannalla. Erittäin tunnelmallinen ja huikea päätös levylle. Tämä levy on aito kokonaisuus ja hieno kokemus kaiken kaikkiaan. Jos jotain palautetta toiseenkin suuntaan, levy on tuttuun tapaan haastava, mutta ei liian vaikea. Rosoinen soundi saattaa näinkin melodiselle kokonaisuudelle tuntua oudolta, mutta se on ollut Dødkvltin experimenteille tyypillistä. Valittamisen aihetta ei oikeastaan löydy, vaikka kuinka yrittää miettiä epäkohtia.

Kappaleet saavat kuuntelukerta toisensa jälkeen lisää arvoa kuin viini vuosikertojensa jälkeen. Yksi kesän suositeltavimpia lättyjä.

"III — Domĭni Ascensiōnem" -albumin kappaleet:

  1. Dark Void Architect
  2. A Curse Upon This Wretched World
  3. As I Descend Into The Bottomless Void
  4. Enlightenment
  5. Abysmal Mausoleum
  6. Final Seal Broken
Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 4,5/5. Metallimusiikki.netin Roni Laukkarinen julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.