Metallimusiikki.net

Embraze lopettaa.

 • Julkaistiin maanantaina 16.02.2009.
 • Luettu 1768 kertaa
 • Bändit:

Promovalokuva Embrazen kokoonpanosta. Kuvassa seisoo rivissä lauma miehiä ja naisia. Kuva on hyvin haalea ja valoisa. Sen keskimmäisenä hahmona stetsonipäinen mies, jolla muotoiltu leukaparta. Miehen takana pienempinä viitisen ihmishahmoa.Kuva: Onni Kinnunen

Kotimainen Embraze ilmoitti hiljattain aikovansa lopettaa 15-vuotiaaksi varttuneen bändinsä soittamalla ensin viimeisen keikkansa 1. toukokuuta. Jäähyväisesiintyminen koetaan Oulun Club Teatrialla. Tapahtumassa esiintyvät Embrazen lisäksi kaksi paikkakunnalta kotoisin olevaa metalliryhmää, nimittiän Seith ja reflexion. Reflexionin kanssa Embraze soitteli yhdessä jo 1990-luvun puolen välin tienoilla. Reflexionin vokalisti, Juha Kylmänen, tunnetaan myös For My Painin remmistä. For My Painissa vaikuttaa myös Embrazen keulahahmo, kitaristi-laulaja Lauri Tuohimaa.

Embrazen julkaiseman tiedotteen mukaan yhtyeen laskeminen lepoon tehtiin koko köörin toimesta. Yhtye kiittää kaikkia niitä bändejä, joiden kanssa se sai tehdä keikkoja yhdessä. Erikseen nimeltä ryhmä kiittää Afterworldia, Moonspellia, Sparzanzaa, Before The Dawnia, Maple Crossia ja Lambsia. Myös Embrazen ystäviä, sekä erikseen bändin manageri Topi Hanhelaa, yhtye kiittää erityisesti.

Kirjoittamansa lausunnon mukaan viimeisten 15 vuoden aikana Kiiminkijoessa on ehtinyt virrata runsaasti vettä. Vuosien varrella yhtyeen jäsenistä on kasvanut niin sanotusti aikuisia. Vuosien aikana jäsenet ovat kokeneet niin iloa kuin menestystäkin, takaiskuja ja muutoksia kokoonpanossaan jne.

Yhtye uutisoi viime vuoden maaliskuussa päättäneensä levähdystaukonsa, joka kesti ainakin vuoden päivät, jonka jälkeen ryhmä ryhtyi tekemään uusia biisejä seuraavaa studioalbumiaan varten. Levyä varten he olivat vuosi sitten saaneet valmiiksi viiden biisin rungot. Opuksen työnimen yhtye paljasti tuohon aikaan olevan “Hekla”. Embraze ei ole vielä kertonut mitä se aikoo tehdä valmistamilleen biiseille. Metallibändin levytysuran viimeiseksi tekeleeksi jäänee enteellisesti nimetty “The Last Embrace” -albumi. Se julkaistiin vuoden 2006 puolella. “The Last Embrace” -albumia ennen yhtye julkaisi vuosituhannen alussa studiolevyn “Katharsis”.

“The Last Embrace” -albumin kappaleet:

 1. Memory trace of our time
 2. Racing against time
 3. Liquid fire
 4. Branded
 5. Sun goes down
 6. Sleeping ground
 7. Carvings on the Gallowstree
 8. The one
 9. No solace
 10. Dead roses

Embrazen viimeinen live-esiintyminen Oulun Club Teatriassa on ikärajallinen tapahtuma. Keikan ikäraja on 18 vuotta. Pääsyliput maksavat ennakkoon Tiketin ja Lippupalvelun kautta hankittuina 10 euroa. Ovelta piletit voi ostaa 15 eurolla. Ovet avataan 1.5. kello 21 maissa ja varsinainen showtime on tuntia myöhemmin.

Keskustelua Embrazen hajoamispäätöksestä löytyy Metallimusiikki.netin keskustelualueelta aihetta sivuavasta viestiketjusta.

Embraze on:

 • Lauri Tuohimaa (kitara ja laulu)
 • Ilkka Leskelä (rummut)
 • Sami Siekkinen (kitara)
 • Heidi Määttä (kosketinsoittimet)
 • Olli-Pekka Karvonen (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.