Metallimusiikki.net

Emperor esiintyy Amerikassa.

  • Julkaistiin perjantaina 19.01.2007.
  • Luettu 1069 kertaa
  • Bändit:

Norjalainen black metal pioneeri Emperor on ilmoittanut siirtyvänsä Pohjois-Amerikkaan tehdäkseen siellä kolme keikkaa. Bändihän on esiintynyt lopettamisensa jälkeen myös viime vuonna järjestetyssä Wacken Open Air -festareilla. Nyt Emperor tekee vielä USA:n suunnalla seuraavat esiintymiset:

  • 30. toukokuuta: The Metro (Chicago, IL)
  • 01. kesäkuuta: B.B. King Blue Club & Grill (New York, NY)
  • 03. kesäkuuta: Key Club (West Hollywood, CA)

Bändi kertoo, Blabbermouth.net-sivustolla julkaistun uutisen mukaan, että viime kesän keikat sujuivat hyvin ja että bändin fanien kannustus oli mahtavaa:

The shows last summer were very successful and we had an amazing turnout and support from all the fans. It was also a bit stressful because of the embassy hassle that we unfortunately had to endure. So we feel a few more shows are due and this time, all visas are in order and the band will appear in its full command.

Emperor-bändin kitaran tabulatuurikirja “Scattered Ashes: A Decade of Emperial Wrath” tullaan julkaisemaan USA:ssa tammikuun 23. päivä. Opuksesta painetaan rajoitettu versio, joka sisältää 132 sivua ja bonus-CD:n. Teoksessa on Emperor-bändin laulaja/kitaristi Ihsahnin alkuperäiset tabulatuurit kolmelletoista Emperorin biisille. Kirjaa voi tilata mm. Candlelight Recordsin nettikaupasta (vain USA:ssa).

Bändin lopettaminen:

Yhtye lopetti virallisesti toimintansa julkaistuaan neljännen albuminsa. “Prometheus”-albumi julkaistiin vuonna 2001 ja se oli valtaosin Ihsahnin käsialaa, sillä hän sävelsi kaikki albumilla kuultavat kappaleet. Emperorin aikaisemmin julkaisuilla kappaleiden säveltämisestä vastasi myös Samoth. Trym ja Samoth perustivat Zyklon-nimisen bändin Emperorin lopettamisen jälkeen. Ihnsahnilla taas on vaimonsa kanssa yhteinen Peccatum-bändi.

Emperor oli:

  • Ihsahn (laulu, kitara ja koskettimet)
  • Samoth (kitara)
  • Trym (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.