Metallimusiikki.net

Entinen Cradle Of Filth -kitaristi perusti bändin.

  • Julkaistiin lauantaina 05.04.2008.
  • Luettu 1495 kertaa
  • Bändit:

Mies, joka soitti kitaraa aina vuoteen 2005 asti brittiläisessä extreme metallia mättävässä Cradle Of Filthissä, on nyt perustanut oman musiikkiryhmän. Kitaristi James Mcilroy ei ole vielä antanut bändilleen nimeä, mutta kertoo bändinsä aikovan äänittää jonkin verran aikaisemmin kirjoittamiaan kappaleita. Biisien tarkoitus on miehen kirjoittaman lausunnon mukaan lähinnä esitellä ryhmän musiikillista tyyliä niille, jotka ovat siitä kiinnostuneet. Neljä värssyä kymmenestä aiotaan nauhoittaa toukokuun aikana. Nauhoitettavien kappaleiden työnimet ovat:

  • “God is a Dog”
  • “Heaven Shall Burn”
  • “Hairy Fruit Dog”
  • “Sashimi”

Muita kappaleita, niiden työnimillä, ovat “Epic”, “Oppenheimer”, “Early (Stockholm Syndrome)”, “Machines (Red)”, “Black Oath” ja “TK”. Biisien musiikillista linjauksen on spekuloitu olevan sinfonista metallia tai goottimetallia.

Kaikki nimettömän bändin nauhoittamat kappaleet ovat metallimusiikkia ja nopeatempoisia.

Bändin nimi ja logo aiotaan paljastaa lähiaikoina. Sen jälkeen yhtye aikoo viimeistellä ainakin yhdestä kolmeen kappaletta, joten niitä on sen jälkeen bändin varastossa noin 10–13 kappaletta.

James Mcilroy soitti viimeksi Cradle Of Filthissä vuoden 2004 puolella julkaistulla “Nymphetamine”-albumilla. Se on bändin järjestyksessä kuudes pitkäsoitto ja samalla ensimmäinen ja viimeinen, jolla kitaristi Mcilroy soitti. Miehen nimi albumin krediiteissä oli “Germs Warfare”.

James Mcilroy?

Mies syntyi joulukuussa 1977 ja kasvoi varhaiset vuotensa Belgian maaperällä, kunnes muutti Englantiin vuonna 1996. Hän oli kitaristina Cradle Of Filthissä vuosivälillä 2003–2005. Hän soitti bändissä vain yhdellä albumilla, mutta osallistui myös “Mannequin”-DVD:n ja “Peace Through Superior Firepower” -DVD:n luomistyöhön.

Mcilroyta kokeiltiin COF:in kitaristiksi vuoden 2002 loppuvaiheilla, jolloin hänelle järjestettiin koe-esiintyminen bändin edessä. Hän keikkailu ympäri maailmaa Saastan Kehdon tekemillä kiertueilla “Damnation and a Day” -albumin ja “Nymphetamine”-kiekon merkeissä. Mies esiintyi myös vuoden 2005 Viva La Bamin ja Ozzfestin lavalla yhtyeensä kanssa, kunnes erosi bändistä voidakseen keskittyä työelämään ja muihin musiikkiprojekteihin.

Cradle Of Filthin lisäksi James Mcilroy on soittanut kitaraa death metallia mättävän Ashmoleanin ja Matronin joukoissa.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.