Metallimusiikki.net

Ephel Duath: "Through My Dog's Eyes".

 • Julkaistiin lauantaina 21.06.2008.
 • Luettu 645 kertaa
 • Bändit:

Ephel Duath -yhtyeen kolmihenkinen tiimi seisoo rivissä mustaan vaatetukseen pukeutuneena ja vitivalkoista taustaa vasten. Kuvan miehillä mustat hiukset, osalla partaa ja viikset. Kaikilla yllään yksinkertaiset mustat pitkähihaiset paidat. Kuva rajattu vyEphel Duath on trio

Italian kokeellista jazz metallia soittava Ephel Duath kertoo astelevansa 14. heinäkuuta roomalaiseen Outer Sound Studioon yhdessä tuottaja Giuseppe Orlandon kanssa viimeistelläkseen uuden “Through My Dog’s Eyes” -albuminsa äänitystyöt. Levynsä yhtye haluaa nauhoittaa julkaistavaksi syksyllä 2008 Earache Recordsin kautta. Heinäkuussa käynnistyvä äänitystuokio on jatkoa Ephel Duathin jo aikaisemmin Kaliforniassa pohjustamalla nauhoitusurakalle — bändi äänitti Seacoast Studiossa Marco Minnemannin kanssa aiemmin levyn rumpuraidat. Italialaisyhtye tulee myöhemmin kesällä tänne Suomeen, Helsinkiin, masteroimaan albuminsa Finnvox-studiossa. Uuden albumin kansitaiteen on toteuttanut Seldon Hunt, joka on tehnyt grafiikkaa myös sellaisille metalliryhmille kuin Neurosis, Isis ja Sunno.

“Through My Dog’s Eyes” -albumia yhtye on luonnehtinut anteliaaksi ja sellaiseksi josta he ovat äärimmäisen ylpeitä. Levyn valmistamisessa jo esituotantovaiheeseen miehistö on kuluttanut aikaa roppakaupalla, sillä 14. heinäkuuta starttaavan urakan yhtye aikoo hoitaa alta pois mahdollisimman jouhevalla tavalla.

“Through My Dog’s Eyes” -albumin kappaleet:

 1. Gift
 2. Promenade
 3. Breed
 4. Silent Door
 5. Bella Morte
 6. Nina
 7. Guardian
 8. Spider Shaped Leaves
 9. Bark Loud

Lähes harmaasävyinen bändivalokuva Ephel Duath -nimisestä metalliyhtyeestä, johon kuuluu kolme mustiin pukeutunutta miestä. Jokaisella heistä samanlaiset mustat puvut yllään. Kaikki seisovat koristeellista valkoharmaata seinää vasten rivissä.

Ephel Duath on:

 • Luciano George Lorusso (laulu)
 • Davide Tiso (kitarat)
 • Marco Minnemann (studiossa rummut)
 • Andrea Rabuini (live-esiintymisissä rummut)

Yhtye aloitti toimimisen helmikuussa 1998, kun bändin perustajajäsenistö halusi lähteä muovailemaan extreme metallin sfääriä haluamansa kaltaiseksi. Bändinsä nimeksi he valitsivat Ephel Duathin sen takia, että se seisoo Tolkienin kirjoittamassa Taru Sormusten Herrasta -trilogiassa hyvän ja pahan välillä korkeana vuorijonona. Bändi kertoo sen biiseissä kuultavan sekoituksia jazzista, rokista ja metallimusiikista.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.