Metallimusiikki.net

Kuvassa Eternal Tears of Sorrow. Kuvaaja: O.W. Kinnunen / Studio P.S.V.Kuvassa Eternal Tears of Sorrow. Kuvaaja: O.W. Kinnunen / Studio P.S.V.

Eternal Tears of Sorrow kirjoittaa uutta albumia.

Suomalainen metalliyhtye Eternal Tears of Sorrow tiedottaa kirjoittelevansa nyt uusia biisejä kun keikkakiireet alkavat olla taakse jäänyttä aikaa. Yhtye on tehnyt viimeisten 12 kuukauden aikana enemmän live-esiintymisiä kuin pitkään aikaan. Edellisen kerran Eternal Tears of Sorrow risteili keikkalavojen välillä näin ahkerasti vuonna 2000. Bändi aikoo soitella keikkoja harvakseltaan vielä ensi vuonnakin albumin luomisen ohessa. Eilen julkaisemassaan väliaikatiedotteessa bändin kitaristi Jarmo Puolakanaho toteaa uutta albumia varten olevan useita biisi-ideoita ja kappaleisiin pyritään tuomaan jotakin uutta. Lisäksi teoksesta pyritään rakentamaan raskaampi, kauniimpi ja tunnelmallisempi, mutta samalla äärimmäisempi, kuin mistään aikaisemmasta EToS-levystä. Albumia sopii odottaa ilmestyväksi alkuvuodesta 2012.

Yhtye on viimeisen vuoden aikana kiertänyt Eurooppaa ja Suomeakin. Yhtye soitti vuosivälillä 2001–2008 vain neljä keikkaa, joista vain yksi koettiin Oulun ulkopuolella. Puolakanahon mukaan tällaiselle pidättäytymiselle oli useita syitä, jotka johtuvat vuosien 2001 ja 2004 välisestä ajasta, jolloin bänditoimintaa ei juurikaan ollut. Nyt kun keikkailu on vähenemään päin, bändi aikoo keskittyä kappaleiden kirjoittamiseen. Valmiina on jo useita äänityskelpoisia. Bändi ei aio lähteä niitä studioon nauhoittamaan aivan heti kiertueen päätyttyä, vaan pitää lepotauon sitä ennen. Ensimmäiset studiosessiot koetaan ensi vuoden huhti- ja toukokuussa. Sen jälkeen toinen studiorupeama ajoittuu ensi vuoden syksylle tai alkutalvelle.

Eternal Tears of Sorrow on:

  • Jarmo Kylmänen (laulu)
  • Altti Veteläinen (laulu ja basso)
  • Jarmo Puolakanaho (kitara)
  • Mika Lammassaari (kitara)
  • Janne Tolsa (kosketinsoittimet)
  • Juho Raappana (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.