Metallimusiikki.net

Evergrey: "Glorious Collision".

 • Julkaistiin perjantaina 07.01.2011.
 • Luettu 1624 kertaa
 • Bändit:

"Glorious Collision" -albumin etukansi on harmaasävyinen piirros miehestä, joka on tippumassa katolta ja koettaa tarttua johonkin. Vasemmassa yläkulmassa lukee Evergreyn logo valkoisella ja oikeassa alakulmassa albumin nimi mustalla.Julkaistaan 28.2.2011

Ruotsalainen progemetallibändi Evergrey laittoi juuri nettiin katseltavaksi ensimmäisen esittelyvideon siitä, minkälaista on ollut tehdä helmikuista “Glorious Collision” -albumia. Ensimmäinen osa videostudiopäiväkirjasta tullaan laittamaan fanien katseltavaksi tänään perjantaina. Yhtye paljasti jo marraskuussa 2010 kutsuvansa uutta studiolättyä nimellä “Glorious Collision”. Se julkaistaan Euroopassa ja Pohjois-Amerikan markkinoilla Steamhammerin / SPV:n välityksellä ensi kuukauden aikana. Teos saapuu ensimmäiseksi Yhdysvaltoihin ja Kanadaan 22.2., 25.2. Saksaan ja sen jälkeen muualle Eurooppaan helmikuun viimeisenä päivänä. Albumille suitsutetaan ahdetun positiivista energiaa, joka välittyy kuuntelijoille halki albumin soittolistan.

Ruotsalaisbändin järjestyksessä kahdeksas studioalbumi tulee olemaan edeltäjiänsä monipuolisempi ja dynaamisempi. Yhtyeen kitaristi ja laulaja Tom Englund kertoo, että albumille on haettu tietoisesti vaikutteita klassisesta rockista ja nämä vaikutteet on puettu metalliformaattiin. Lopputulos on ajoittain villi, tarttuva, aavemainen ja hiljainenkin.

“Glorious Collision” -albumin kappaleet:

 1. Leave It Behind Us
 2. You
 3. Wrong
 4. Frozen
 5. Restoring The Loss
 6. To Fit The Mold
 7. Out Of Reach
 8. The Phantom Letters
 9. The Disease …
 10. It Comes From Within
 11. Free
 12. I’m Drowning Alone
 13. … And The Distance
 14. … And The Distance (Carina-bonuskappale)

Albumin monipuolisuuden kerrotaan kuuluvan myös uusien bändin jäsenten, eli kitaristi Marcus Jidellin, rumpali Hannes Van Dahlin ja basisti Johan Niemannin soitannossa. Englundin mukaan tämä tuore trio tuo bändiin kaivatun raikkaan henkäyksen. Jidell ja Niemann ovat ennen Evergreytä osallistuneet Royal Huntin sekä Therionin aineiston luomiseen. Bändin uusista jäsenistä nuorin on vain 20-vuotias Van Dahl.

Evergrey on:

 • Tom S. Englund (laulu ja kitara)
 • Marcus Jidell (kitara)
 • Rikard Zander (kosketinsoittimet)
 • Johan Niemann (basso)
 • Hannes Van Dahl (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri I. julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.