Metallimusiikki.net

Firewind: "Days of Defiance".

 • Julkaistiin maanantaina 06.09.2010.
 • Luettu 1361 kertaa
 • Bändit:

Firewindin logo yläosassa liekehtivän ja ilmassa leijuvan kivilohkareen päällä. Kivilohkareessa hohtaa kolmionmuotoinen symboli ja alaosassa elotonta kiviaavikkoa. Alaosassa lukee "Days of Defiance".Julkaistaan 25.10.2010

Kreikkalainen Firewind aikoo tuoda lokakuun jälkimmäisellä puoliskolla uuden “Days of Defiance” -albuminsa yleisön ulottuville. Teokselta lohkaistiin elokuussa ensimmäinen single “World on Fire”. Melodista metallia kilkattava ryhmä hehkuttaa singlen siinä missä muidenkin uusimpien biisien olevan kunnianhimoisia ja dynaamisia, joissa kuullaan koko genren briljanteinta kitararäimettä vuosikausiin. Uusi albumi on ajoitettu ilmestyväksi Euroopassa 25. lokakuuta ja päivää myöhemmin Pohjois-Amerikassa. Teos ilmestyy myös Internetissä digiversiona. Albumin iTunes-versioon sisällytetään bonuskappale “Riding On The Wind”. Albumin kansitaiteen toteutti Gustavo Sazes. Tällä hetkellä Firewindin keulahahmo, kitaristi ja biisintekijä Gus G., kiertää Eurooppaa yhdessä Ozzy Osbournen keikkakokoonpanossa.

Gus G. kommentoi kiertuekiireiden ohessa, että uudelle albumille on onnistuttu nappaamaan hienoa soitantaa ja hän itse on kyennyt viemään uusien biisien sävellystyön aivan uudelle tasolle. Luvassa on runsaasti taitavaa kitarointia ja kosketinsoitinkuvioita. Gus G. suosittelee fanejaan kuuntelemaan albumia erittäin suurella äänenvoimakkuudella. Mies runoilee vielä graafikkonsa Gustavo Sazesin luomasta jäljestä kertomalla, että albumille pyydettiin yhdisteltäväksi jotakin maisemaa ja modernia meininkiä. Lopputulokseksi hahmottui hiukan futuristinen ja sci-fi-elementein kuvitettu kansitaide.

“Days of Defiance” -albumin kappaleet:

 1. The Ark Of Lies
 2. World On Fire
 3. Chariot
 4. Embrace The Sun
 5. The Departure
 6. Heading For The Dawn
 7. Broken
 8. Cold As Ice
 9. Kill In The Name Of Love
 10. SKG
 11. Losing Faith
 12. The Yearning
 13. When All Is Said And Done
 14. Riding On The Wind (iTunes-bonuskappale)

Bändi julkaisi elokuun viimeisellä puolikkaalla albumin ensimmäiseksi singleksi kappaleen “World On Fire”. Sen voi käydä ostamassa esimerkiksi iTunesista ja muista nettimusiikkikaupoista. Bändin MySpace-sivuille Firewind on raaskinut laittaa ruhtinaallisen 51 sekunnin pituisen näyteklipin singlestä.

Firewind on:

 • Apollo Papathanasio (laulu)
 • Gus G. (kitara)
 • Bob Katsionis (kosketinsoittimet)
 • Petros Christo (basso)
 • Michael Ehre (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.