Metallimusiikki.net

Frostbite-festivaalista fiasko.

  • Julkaistiin maanantaina 09.02.2009.
  • Luettu 13431 kertaa
  • Bändit:

Mustalla teipillä seinään kiinnitetyssä valkoisessa paperiarkissa lukee tussilla kirjoitettuna, että "Mayhem peruttu".Mayhem perui keikkansa

Viime viikonloppuna järjestetty kaksipäiväinen Frostbite Festival osoittautui paikalle saapuneen yleisön mukaan osittaiseksi fiaskoksi, kun paikalle värvätyistä pääesiintyjistä peräti kolme jätti saapumatta paikalle. Metallimusiikki.net uutisoi jo tammikuun lopussa, ettei Cradle Of Filth ole tulossa Lahteen tekemään pistokeikkaa odottamattomien ongelmien takia. Cradle Of Filth oli kiinnitetty soittamaan Frostbite-festivaalissa lauantai-illan aikana, mutta yhtye joutui perumaan esiintymisensä. Bändi on tällä hetkellä suuren Pohjois-Amerikan -kiertueen kimpussa, johon oli jätetty pari päivää hengähdystaukoa juuri Lahdessa esiintymistä varten.

Frostbite-festivaalissa piti esiintyä brittiläisen Cradle Of Filthin lisäksi norjalainen black metal -bändi Mayhem ja Gorgoroth. Kumpikaan yhtyeistä ei soittanut säveltäkään. Mayhemin joukot eivät olleet saaneet matkalippuihin rahaa, joten he jäivät Norjaan. Gorgorothin joukoista kaksi muusikkoa jäi lumipyryn takia Oslon lentoasemalle, jonka johdosta Suomeen saapunut Gaahl yhdessä King Ov Hellin kanssa joutui omakätisesti perumaan yleisön edessä Gorgorothin live-esiintymisen. Videotaltiointi Gaahlin antamasta lausunnosta näkyy alapuolella.

Tapahtumaa organisoinutta Aleksi Winsténiä ei ole tavoitettu tapahtuman jälkeen. Festivaalin organisoimisesta vastannutta Aleksi Winsténiä on yritetty viikonloppuna ja maanantain aikana tavoittaa niin Etelä-Suomen Sanomien kuin maksavien asiakkaidenkin toimesta. Winstén organisoi tapahtumaa vuosi sitten perustamansa kommandiittiyhtiö Tyranus Music Ky:n nimissä. Yritys oli varannut kaksipäiväistä metallimusiikkitapahtumaa varten Lahden Messukeskuksen ajalla 6.–7.2. Festivaalin jälkimmäinen päivä osoittautui flopiksi aikataulujen muututtua odottamatta, bändien estyttyä ja ruoka- ja juomahuollon takkuiltua. Tapahtumaan ei oltu painettu käsiohjelmaa lainkaan, jonka johdosta yleisö ei aina tiennyt mikä bändi esiintyy, missä ja milloin. Ulkomaisista bändeistä paikalle haalittua Lamb Of Godia kuljetettiin tapahtumapaikan ja hotellialueen välillä limusiinilla, mutta osa bändeistä ei ollut saanut Suomeen saapumista varten edes lentolippuja tai hotellihuonetta. Myös yleisölle arvonnoissa lahjoitetuista t-paidoista ja vapaalipuista ainakin osa on tiettävästi jäänyt lähettämättä niiden voittajille.

Tapahtumaan Raumalta matkustaneen 14-vuotiaan Lindan, joka oli hankkinut Frostbiteen pääsylipun lauantaiksi, mukaan häntä itseään kismitti juuri illan pääesiintyjien peruuntumiset. Myös narikan sijaitseminen kokonaan eri rakennuksessa kuin varsinainen tapahtumapaikka osoittautui epämiellyttäväksi yllätykseksi. Kaveriltaan festivaalista kuullut Linda koki lauantai-illan pelastukseksi Shade Empiren hyvin sujuneen keikan.

Lahteen viikonloppuna matkustaneet Gaahl ja King ov Hell mainitsivat haluavansa esiintyä myöhemmin Suomessa uudelleen mikäli vain keikkaorganisaatio toimii viimekertaista paremmin.

Gorgoroth on:

  • Gaahl (laulu)
  • King ov Hell (basso)
  • Teloch (kitara live-esiintymisissä)
  • Hellhammer (rummut live-esiintymisissä)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.