Metallimusiikki.net

Gary Moore kuoli.

Rokkitaristina maailmanmainetta niittänyt Gary Moore kuoli Espanjassa luksustason hotellihuoneessaan. Muusikko oli menehtyessään 58-vuotias. Thin Lizzyn managerina toimiva Adam Parsons tiedotti Mooren poismenosta ensimmäiseksi englantilaiselle BBC-uutispalvelulle toteamalla muusikon kuolleen varhain sunnuntaina. Miehen kuolinsyytä ei ole vielä varmistettu, mutta sitä on ryhdytty nyt selvittämään. Gary Moore oli tiettävästi lomalla Costa del Solilla. Veteraanikitaristi ryhtyi luomaan musiikkiuraansa 1960-luvulla. Hän soitti uransa aikana jo kouluvuosinaan Phil Lynottin ja Brian Downeyn kanssa — myöhemmin hän päätyi näiden miehittämään rokkibändi Thin Lizzyyn. Kitaristi teki pitkän soolouran bändeissä soittamisen ohessa.

Mooren viimeisimmäksi studioalbumiksi jäi parin vuoden takainen “Bad for You Baby”. Teoksella kuullaan Gary Moorea soittamassa kitaraa, harmonikkaa ja suutaan. Kosketinsoittajana toimii Vic Martin, basistina Pete Rees ja rumpalina Sam Kelly. Samoja nimiä kuullaan myös Mooren toukokuussa 2007 julkaistulla “Close As You Get” -kiekolla, mutta sillä erotuksella, että tällä rumpalina toimii Thin Lizzyn riveistä tuttu Brian Downey.

Gary Mooren vuonna 1986 julkaisema singlebiisi “Over the Hills and Far Away” tuli muutamia vuosia sitten tutuksi alkuperäistä raskaampana versiona, kun suomalainen Nightwish yhdessä entisen laulajansa Tarja Turusen kanssa teki siitä coverin.

Useat muusikot ovat muistaneet puheissaan Gary Moorea. Esimerkiksi Black Sabbathin sekä Heaven & Hell -ryhmän riveistä tuttu basisti Geezer Butler katsoo, ettei Mooren soittotapaa voi vain oppia, sillä se tulee suoraan sielusta. Nightwishin nykyinen naislaulaja, ruotsalainen Anette Olzon, kertoo Moorelta syntyneen useita mahtavia biisejä kuunneltavaksi. Opethin kitaristi ja laulaja Mikael Åkerfeldt lausuu olevansa yhdessä saman bändin kitaristi Fredrik Åkessonin kanssa suuria Gary Moore -faneja. He ovat kuunnelleet Mooren biisejä jo nuoruusvuosistaan lähtien.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.