Metallimusiikki.net

Godhate murisee taas.

  • Julkaistiin torstaina 10.04.2008.
  • Luettu 778 kertaa
  • Bändit:

Ruotsalaisen death metallia soittavan Godhate -yhtyeen kitaristi-laulaja Tony Freed kertoo bändin nettisivuilla taannoin julkaisemassaan uutisessa yhtyeen olevan jälleen valmiustilassa turhan pitkäksi venähtäneen horrostilan jälkeen. Viimeiset puolitoista vuotta yhtye on vaeltanut muilla mailla, mutta suuntaa nyt tiensä jälleen metallimaailman eturintamaan — uusia keikkoja on nimittäin kirjattu tehtäväksi tämän vuoden keväälle.

Kolme vuotta sitten uusimman musiikillisen julkaisunsa tehnyt bändi aikoo esiintyä huhtikuun lopussa ja toukokuun päivinä useaan otteeseen kotimaassaan.

Kitaristi-laulaja arvelee bändin fanien mahtaneen jo hieman kummastella, että mitä Godhaten leirissä on touhuttu viimeisten 1½ vuoden ajan. Mies kertoo tehneensä töitä Godhaten uusien jäsenten värväämisen parissa. Vanhat bändin jäsenet päättivät erota lopullisesti yhtyeestä. Basisti Clabbe Rambergilla oli jo aikoinaan kovasti ongelmia selkäruotonsa takia, joten hän ei aikaisemminkaan pystynyt tekemään live-esiintymisiä, joten mies otettiin pois bändin joukoista kokonaan. Kitaristi Jens Klovegård oli ollut jo vuosikausien ajan tympääntynyt ja väsynyt death metal -musiikkiin, eikä hän Freedin mukaan ollut lainkaan mielissään missään bändissä soittamisesta. Hänetkin korvattiin. Rumpali Roger Sundquist taas oli useaan otteeseen eronnut Godhatesta ja palannut aina takaisin. Kun muut bändiprojektin jäsenet erosivat yhtyeestä, myös rumpali otti ja poistui takavasemmalle.

Tony Freed päätyi näin ollen olemaan yhtyeessä soolona. Jonkin aikaa mies ehti jo epäillä, että tulisiko Godhatesta enää mitään. Tämän ajatuksen innoittamana hän perusti jo toisen bändinkin, nimeltään Innersane. Kun kuitenkin eräs henkilö vuoden 2006 elokuussa, kotoisin Ruotsin Yttermalungista, otti yhteyttä Tonyy tiedustellakseen Godhaten tilasta, hän päätyi sattuman oikusta korvaamaan Clabben. Muutamia kuukausia tämän ilmiön jälkeen eräs Freedin ystävistä soitti hänelle ja kertoi löytäneensä passelin pellinpaukuttajan Godhate-kokoonpanon täydennykseksi. Freed järjesti koe-esiintymisen ehdokkaan kanssa ja totesi todellakin tässä olevan sopiva henkilö ryhmän kolmanneksi pyöräksi. Tony Freed ei siltikään ollut vielä aivan vakuuttunut siitä, tulisiko jatkaa toimintaa Innersanessa vai alkuperäisessä bändissään, joten hän antoi uudelle rumpalilleen vapaat kädet Godhaten biisien kehitystyöhön. Vuoden 2007 syksyllä rumpali oli tehnyt vaikuttavaa jälkeä, joten Tony ryhtyi treenaamaan hänen kanssaan tuoreita biisejä. Myös Freed aloitti kappaleiden kirjoittamisen… Bändi oli huomaamatta aktivoitunut täyteen mittaansa.

Godhaten uusin julkaisu on omakustanteinen debyytti-EP, mikä ilmestyi loppuvuodesta 2005. Kiekko on nimeltään “Anguish” ja se sisältää neljä kappaletta, jotka äänitettiin Johan Greenin ja Carnal Forgen Kuusiston veljesten kanssa Fast Forward Studiossa. Julkaisun neljästä värssystä kertyy soittoaikaa noin 17 minuuttia.

“Anguish”-EP:n kappaleet:

  1. In Fear Of God
  2. Anguish
  3. Promethean Ascension
  4. With Might And Main

Godhate on:

  • Tony Fred (laulu ja kitara)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.