Metallimusiikki.net

Gorgoroth: kitaristi vapautui vankeudesta.

 • Julkaistiin lauantaina 24.03.2007.
 • Luettu 2173 kertaa
 • Bändit:

Gorgoroth-yhtyeen Infernus seisoo mustaa taustaa vasten yllään mustat vaatteet, käsivarsissaan niittirannekkeet ja kaulassa pentagrammia ja ylösalaisin käännettyä ristiä. Miehellä pitkät mustat hiukset ja kasvoilla corpse-maskit.Norjalainen black metal -ryhmä Gorgoroth kertoo, että Infernus (kitara) on juuri päässyt vapauteen. Mies istui vielä hetki sitten vankilassa, mutta pääsi ehdonalaiseen. Infernus lusi kakkua jouduttuaan syytetyksi 29-vuotiaan norjalaisnaisen raiskauksesta, minkä väitetään tapahtuneen Bergen-nimisellä paikkakunnalla vuoden 2004 puolella.

Infernus, jonka oikea nimi on Roger Tiegs, sekä hänen nimeltä mainitsematon tuttava, tuomittiin vuonna 2005 syyllisiksi naisen raiskauksesta. Molemmat miehet saivat kolmen vuoden vankeustuomion. Viime vuoden tammikuussa vetoomustuomioistuin päätti säilyttää tuomion samana Infernuksen tuttavan osalta, mutta itse Infernuksen osallisuudelle väitetyssä raiskaustapauksessa ei löytynyt todisteita.

Gorgoroth-bändin Gaahlin kasvopotretti, jossa mies on mustaa taustaa vasten. Kasvot on maalattu mustalla ja valkoisella ja verellä. Miehellä on viiket sekä parta + pitkät hiukset. Kaulassa jonkinlainen ketju tai riipus.Gorgorothin kitaristi sai tarkalleen syytteen “gross negligent rape” -nimisen lakipykälän vuoksi, joka ilmestyi paikallisiin lakikirjoihin vuonna 2000. Kyseinen rikos tarkoittaa sellaista sukupuoliyhdyntää, jossa toinen osapuoli ei jostain syystä ymmärrä, että seksikumppani ei halua yhdyntää. Kyseisestä raiskaustyypistä tuomio voi olla korkeimmillaan viisi vuotta vankeutta, mutta törkeimmissä tapauksissa jopa kahdeksan vuotta vankeutta.

Infernus ei ole ainoa, joka on päässyt nauttimaan Norjan vankeinhoitolaitoksen antimista, sillä Gorgorothin keulahahmo, takapiru, Gaahl, tuomittiin viime vuoden keväällä vankeuteen. Mies pääsi lusimasta viime joulukuussa.

Gaahl tuomittiin 14 kuukauden vankeusrangaistukseen vuoden 2005 helmikuussa. Mies syyllistyi kidutukseen ja rituaalitekoihin, joista jälkimmäisellä viitattaneen kidutuksen uhrin joutuneen vastentahtoisesti osalliseksi rituaaliin. Gaahlin väitettiin tuolloin “antaneen uhrille kunnolla pataan”. Uhri oli ilmestynyt Gaahlin kotona järjestämään illanviettoon, “jatkoille”, jonne uhri oli saapunut kutsumatta ja pyytämättä. Gaahl oli uhannut uhrata kutsumattoman vieraan ja antanut hänelle jopa kupin, mihin voisi vuodattaa verensä. Gaahl kertoi oikeudelle antaneensa kupin uhrille vain sen takia ettei asianomainen sotkisi Gaahlin asuntoa.

Brittiläisen The Observer -lehden vuoden 2005 alussa tekemässä haastattelussa Gaahl kieltäytyä puhumasta illanvieton tapahtumista, sillä hän pelkäsi joutuvansa ennakkoluulojen kohteeksi oikeudenkäynnissä. Haastattelussa hän pitäytyi kuitenkin aikaisemmassa kannassaan: hän oli uhri.

Gaahlin mukaan väkivallan käyttäminen on välttämätöntä vain siinä vaiheessa kun yksilö ylittää selvästi ennalta määritellyt hyvän maun rajat. The Observer -lehdelle antamassaan haastattelussa Gaahl kertoo, että jos em. rajoja ylittävää yksilöä ei rangaista tai “opeteta”, hän tulee jatkamaan huonoa käytöstään — näin ollen huonotapaisia yksilöitä on lupa koulia vaikka nyrkein.

Gorgoroth-yhtyeen tällä hetkellä tuorein albumi on “Ad Majorem Sathanas Gloriam”. Se julkaistiin viime vuonna ruotsalaisen Regain Recordsin kautta. Bändi oli aikaisemmin kuulunut Nuclear Blast Recordsin leiviin, jonka kautta yhtye julkaisi kolme pitkäsoittoa:

 1. 1998: “Destroyer”
 2. 2000: “Incipit Satan”
 3. 2003: “Twilight of the Idols”

Gorgoroth on:

 • Gaahl (vokaalit)
 • Infernus (kitara)
 • King (basso)
 • Dirge Rep (rummut)
 • Eihwaz (kitara)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.