Metallimusiikki.net

Gorgoroth luhistumispisteessä.

 • Julkaistiin maanantaina 22.10.2007.
 • Luettu 1528 kertaa
 • Bändit:

Infernus-niminen metallimies seisoo mustaa taustaa vasten pukeutuneena mustiin housuihin ja mustaan paitaan. Miehellä corpse–maskit kasvoilla ja kädet veressä, käsivarsissa niittirannekkeita ja vyötäröllä niitti– ja piikkivöitä.Kuva: Tommy Naess

Norjalainen Gorgoroth levittää surusanomaa, sillä bändin tulevaisuus on nyt vakavasti vaarassa päättyä tähän hetkeen. Gaahl, King ov Hell ja Infernus ovat päättäneet kukin lähteä omiin suuntiinsa. Gorgoroth on ollut olemassa kolmipäisenä metallikoneistona vuosien ajan, mutta nyt se on tullut tiensä päähän. Yhtyeen vokalisti Gaahl, joka hoitaa myös biisien sanoitusten rustaamisen, sekä basisti-säveltäjä King tulevat hoitamaan Gorgoroth-nimeä käyttämällä marraskuuksi kaavaillun Euroopan-kiertueen. Infernus ei osallistu kiertueelle, vaan hänet aiotaan korvata live-esiintymisissä.

King ov Hell ja Gaahl tulevat jatkossakin toimimaan yhdessä musiikkirintamalla soittaen ja äänittäen tekeleitään. Tämä Gorgorothin tuhoamista koskeva päätös tehtiin yhdessä Gaahlin ja Kingin toimesta, sillä juuri he ovat olleet bändissä primus motor jo viimeisten kahdeksan vuoden ajan. Gorgoroth perustettiin Infernusin toimesta vuonna 1992.

Infernus aikoo viedä Kingin ja Gaahlin oikeuteen Gorgoroth-nimen käyttämisen johdosta. Infernus kertoo bändin MySpace-sivuilla, että bändin hajoaminen johtui ryhmän sisäisistä ristiriidoista, jossa toisena osapuolena on hän itse ja toisella Gaahl ja King. Infernus kertoo lausunnossaan, etteivät miehet voi enää soittaa yhdessä. Mies kertoo lisäksi, ettei bändi ole päässyt yhteisymmärrykseen siitä siitä, kuka on oikeutettu käyttämään bändin nimeä jatkossa. Se tullaan selvittämään oikeusteitse.

Näillä näkymin yhteen viimeiseksi studioalbumiksi jää viime vuonna ilmestynyt “Ad Majorem Sathanas Gloriam”. Kiekolta kuultavasta kappaleesta “Carving a Giant” kuvattiin joitakin kuukausia sitten musiikkivideo, mikä laskettiin levitykseen Internetiin.

Metallimusiikki.net uutisoi kuluvan vuoden alussa Gaahlin vapautuneen vankeudesta. Gaahl laitettiin lukkojen taakse viime vuoden keväällä. Gaahl tuomittiin 14 kuukauden vankeustuomioon vuoden 2005 helmikuussa, kun hän oli pahoinpidellyt 41-vuotiaan miehen ja uhannut juoda hänen vertaan.

“Ad Majorem Sathanas Gloriam” -albumin kappaleet:

 1. Wound upon Wound
 2. Carving a Giant
 3. God Seed (Twilight of the Idols)
 4. Sign of an Open Eye
 5. White seed
 6. Exit
 7. Untamed Forces
 8. Prosperity and Beauty

Gorgoroth on:

 • Gaahl (laulu)
 • King (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.