Metallimusiikki.net

Gorgoroth: "Quantos Possunt ad Satanitatem Trahunt".

  • Julkaistiin keskiviikkona 13.08.2008.
  • Luettu 2661 kertaa
  • Bändit:

Harmaasävyinen kasvopotretti Gorgorothin Infernuksesta. Miehellä raatomaskit naamalla ja pitkät hiukset valuvat olkapäille. Tausta on vaaleanharmaa, miehellä musta paita yllään.Kuva: Peter Beste

Black metal –yhtye Gorgorothin kitaristi Infernusin versio, joka on tällä hetkellä nujakoimassa lakituvassa Gorgoroth-nimen käyttöoikeudesta Gaahlia ja King ov Helliä vastaan, tiedottaa eilen julkaisemassaan uutisessa viime kuukaudet kuluneet tappelemisen lisäksi uuden musiikkimateriaalin nauhoittamisessa. Infernus on purkittanut Tukholman ulkopuolella sijaitsevassa Tomas Asklundin Monolith Studiossa uusia biisejä. Tähän mennessä hän on saanut valmiiksi esituotantovaiheen, joka sisältää rumpu–, kitara– ja bassoraidat. Infernusin Gorgoroth tulee julkaisemaan uuden albumin, jonka nimi on “Quantos Possunt ad Satanitatem Trahunt”. Levylle ei ole vielä tiedossa vokalistia, mutta Infernus uskoo kelvollisia laulajakandidaatteja varmasti löytyvän.

Infernus uutisoi eilen tiistaina, että edellisten kuukausien aikana hän on lukenut useita uutisjuttuja hänen ja basisti King ov Hellin sekä vokalisti Gaahlin välisistä riidoista. Mies muistuttaa, ettei Gorgoroth-nimeen liittyvää tavaramerkkikiistaa ole vielä päätetty. Tilanne on lain silmissä edelleen sama kuin puoli vuotta sitten. Nimikiista päätetään Norjan Oslossa. Lisää hämmennystä soppaan muusikko kertoo tuoneen levy-yhtiö Regain Recordsin ja Gaahlin sekä King ov Hellin väliset riidat. Viimeksi mainittu kiista on onneksi saatu laitettua toistaiseksi sivuun lopettamalla “True Norwegian Black Metal — Live in Grieghallen“ -livealbumin myyminen ja markkinointi. Albumin myymiseen liittyvät riidat puidaan päätökseen Ruotsin Malmön raastuvassa.

Infernus arvelee fanien päitä sekoittavan nämä ulkomusiikilliset konfliktit. Infernus tunnustaa hänenkin livenneen asian ytimestä sivupoluille, mutta eilen kertoi palanneen jälleen raiteilleen. Mies tiedottaa hänen valjastamansa Gorgorothin version julkaisevan lähitulevaisuudessa “Quantos Possunt ad Satanitatem Trahunt” -nimisen pitkäsoiton. Muusikon apuna toimii entinen Gorgorothin jäsen Tormentor. Kaksikko virittää kappaleiden sovituksia näinäkin hetkinä. Kunhan sovitukset valmistuvat, biisien rumpuraidat purkitetaan Monolith Studiossa. Sen jälkeen Infernus lentää brasilialaisen Laboratório 6 Studioon, jossa äänitystöiden yhteydessä häntä tukee Fabio Zperandio. Uuden albumin bassoraidat tulee nauhoittamaan Obituaryn Frank Watkins. Levy on alustavien suunnitelmien mukaan tarkoitus julkaista aikaisintaan ensi vuoden keväällä, mutta todennäköisemmin vasta kesällä Regain Recordsin kautta. Syksyllä 2009 Infernusin Gorgoroth lähtee kiertueelle.

Tommy Naessin ottama valokuva Gorgorothin Infernuksesta. Miehellä pitkä musta tukka, hän seisoo mustaa taustaa vasten. Kasvoilla raatomaskit ja tuima ilme. Kaulassa pentagrammi ja ylösalaisin käännetty krusifiksi. Ranteissa pitkäpiikkiset niittirannekkeet
Kuvassa Gorgorothin Infernus. Kuva: Tommy Naess.

Oman mausteensa Infernusin, Gaahlin ja King ov Hellin väliseen kolmiodraamaan tuo Gaahlin ja muotiguru Dan De Veron välinen intiimi suhde. Metallimusiikki.net kertoi heinäkuun lopussa Gaahlin suunnitelleen naisten vaatemalliston, jota kutsutaan nimellä Wynjo. Se on tarkoitus julkaista suurelle yleisölle joulukuussa 2008. Gaahl, eli Kristian Espedal, tutustui läheisesti Dan De Vero -nimiseen mieheen jo pari vuotta sitten ja he ovat siitä lähtien olleet tarkemmin määrittelemättömässä suhteessa keskenään.

Infernusin Gorgoroth on:

  • Infernus (kitarat)
  • Frank Watkings (basso)
  • Tomas Elsklund (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.